mars 2018

Operafabriken Maria Stuart 2013 Maria Stuart 2013 Romeo och Julia 2012 Romeo och Julia 2012 Don Giovanni 2011 Don Giovanni 2011

Operafabriken

Operafabriken är en Malmö baserad ideell förening och en fri operagrupp som producerar opera i kammarfornat, men även konserter och evenemang.

Våra produktioner hittills är Don Giovanni av W.A. Mozart sommaren 2011, Romeo och Julia (I Capuleti e i Montecchi) av Vincenzo Bellini sommaren 2012 och senast Maria Stuart (Maria Stuarda) av Gaëtano Donizetti sommaren 2013.

Operafabrikens tidigare produktioner har varit bland annat: Norma av Bellini, Ödets Makt av Verdi, Maria Stuart av Donizetti, La Clemenza di Tito av Mozart, La Gioconda av Ponchielli, Otello av Verdi och I Capuleti e i Montecchi av Bellini – alla är verk som mycket sällan spelas i Skandinavien. I dessa produktioner har vi samarbetat med såväl internationella professionella sångare och instrumentalister verksamma på de stora scenerna i Norden och i världen samt passionerade sångare och scenarbetare i början av deras karriär. Operafabrikens produktioner har blivit upp-märksammade för att spela sällsynta operor i kammarformat med hög kvalitet.

  • Kommande arrangemang

  • Det finns inga evenemang att visa.