• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

AFRO CUBAN SUPREME Fredrik Kronkvist feat. Miriam Aïda (MAR/SWE), Jason Marsalis (USA) och Eliel Lazo (CUB).

Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har den prisbelönte och grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en eklektisk, äventyrlig och färgstark mix av afrokubanska rytmer och Coltraneinspirerad jazz. Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz.

I samband med Dizzys 100-års jubileum 2017 släpper Fredrik Kronkvist albumet Afro Cuban Supreme och gästar Victoriateatern tillsammans med världsstjärnorna Jason Marsalis från New Orleans på trummor, kongavirtuosen Eliel Lazo från Kuba och Miriam Aïda på sång.

”…en härlig rytmfest och virtuosa instrumentala prestationer… ett oemotståndligt tillbakalutat afrokaribiskt sväng.” - Folkbladet från Umeå Jazzklubb

”Bra låtar…och så till sist allsång på teatern med Kronkvists egna Yemaya! Kul och bra!” - Orkester Journalen från Ystad Sweden Jazzfestival

På scen:

Fredrik Kronkvist (SWE) – altsaxofon – tillhör några av Sveriges internationellt etablerade jazzmusiker. Han är en av de starkast lysande stjärnorna på Sveriges musikhimmel som alltid berör sin publik med sitt unika sound när han är i rampljuset, kreativt och själfullt. Både hans kompositioner och improvisationer är i fokus när han bjuder lyssnarna på sin unika förmåga att få ut essensen från en melodi.

Miriam Aïda (MAR/SWE) – sång – presenterades för första gången på skiva av pianisten Jan Lundgren 2001 och har turnerat i Sverige och internationellt både som soloartist och med olika band och konstellationer som bl a Nils Landgren, Jan Lundgren, Norrbotten Big Band. Hon har släppt åtta album i eget namn.

Jason Marsalis (USA) – trummor ­­– är den yngsta brodern till den berömda Marsalis-familjen där han tillsammans med Wynton och Branford tillhör några av jazzens mest eftertraktade namn. Jason är känd för sitt fantastiska groove och unika förmåga att lägga rytmer i olika lager på varandra och hörs ofta som trumslagare i grupper som legendariska Marcus Roberts Trio, Marsalis Family Band, Snarky Puppy m.fl.

Eliel Lazo (CUB) – kongas – är en av de mest unika slagverkare som finns idag. Hans senaste album EL CONGUERO, destillerar essensen av Afrokubansk musik och Eliel Lazo driver traditionen vidare med enorm originalitet och virtuositet. Han studerade i Havanna vid Oscar Valdes skola, tidigare slagverkare och sångare i legendariska bandet Irakere. År 2003, vid en ålder av 19, vann Eliel det prestigefyllda priset Percuba International.

Johnny Åman (FIN) – bas – är ständigt på turné med olika grupper då han är en av den internationella jazzscenens mest efterfrågade basister. Ursprungligen från Finland och med sin hemmabas i Sverige samarbetar Johnny med några av världens största jazzstjärnor som Jerry Bergonzi, George Garzone, Dave Liebman, Jukkis Uotilla, Marcus Strickland, Tony Malaby Gilad Hexelman m.fl.

Martin Sjöstedt (SWE) – piano – är en av Sveriges mest anlitade internationella jazzpersonligheter som har spelat med musiker som Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Joe Lovano, Dee Dee Bridgewater och många, många fler. Han är också känd för sitt kontrabasspel med ett stort varmt sound och har en känsla för rytm som bara ett fåtal har som han även bjuder på i sitt färgstarka pianospel.

A Night In Tunisia:
https://youtu.be/8baBtOqXl4s

Calixto´s Way (Eliel Lazo solo): https://youtu.be/FV2EKfkzDLs

Caravan (Jason Marsalis solo):
https://youtu.be/Ighmzm9QGww
https://fredrikkronkvist.wordpress.com/music-2/afro-cuban-supreme/
https://www.facebook.com/Fredrik-Kronkvist-120636531330657/?fref=ts
https://open.spotify.com/artist/7Ej5Shrvcy7tE83A9Dmxrb

Konserten genomförs i samarbete med Mix Musik.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 220:-
Balkong 180:-
Salong Student/Pensionär/Medlem Mix Musik 180:-
Balkong Student/Pensionär/Medlem Mix Musik 140:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.