• Speltid: 30 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://rehabkultur.se/hajensjunger

Bästa Biennalen - Dansföreställningen ”Hajen Sjunger ”

Plats: Rehab, Stora rummet, Spånehusvägen 83, Malmö
Datum: lördag 21 oktober
Tid: 10:30 & 13:30
Fri entré

Denna dansföreställning börjar som en lektion men blir ganska snart något helt annat. Rummet förvandlas till ett undervattenslandskap och föreläsaren som tidigare haft en strikt grå kavaj på sig ser nu ut som ett lustigt undervattensdjur.

Vad är ett monster?
Och varför är vi rädda för det som är annorlunda oss själva?

Människans relation till hajar är motsägelsefull, vi både fascineras och skräms. Berättelsen om hajen som människoätande monster har haft stort genomslag i populärkulturen, men kan vi lära oss något om vi istället närmar oss berättelsen ur hajens perspektiv?

Som deltagare i föreställningen får barnen lära sig lite om hajanatomi. Till exempel besvaras frågor om hur hajar kan vara så bra på att jaga, och hur de klarar sig utan simblåsa. Föreläsaren använder annorlunda metoder för att komma hajen riktigt nära, ja till och med under skinnet på den. Hur känns det till exempel att röra sig som en haj, eller att ha en hajs olika sinnen?

Efter föreställningen ges en dansworkshop för de barn som vill stanna kvar. För att delta ta med skor och oömma kläder. Workshopen är ca 20 minuter lång och ingår i priset för föreställningen.

Dans och koreografi: Anna Bontha
Scenografi och Kostym: Johan Lundin

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.