Under the Ground Offside I Am Sorry
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Filmpaket: Tema inflytande 1: Dåligt inflytande. Filmer: Stye, Under the Ground, Offside, I Am Sorry

STYE
Australien 2016. Regi: Matthew Jenkin. 15 min. Engelskt tal. Rek. för gymnasiet.
En kille i tonåren ska tillbringa tid med sin frånvarande pappa, som inte visar något intresse av att ta ansvar för sin son. Pappans inflytande i kombination av en längtan efter uppmärksamhet får honom att passera gränsen för det tillåtna och han återvänder till sin mamma som en annan person.

UNDER THE GROUND
Sottoterra. Italien 2016. Regi: Federico Olivetti. 14 min. Italienskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 7–gymnasiet
De vuxna har kört iväg för att handla i affären och en pojke och en flicka får underhålla sig själva. Vad gömmer sig i den mörka gropen i marken ute vid skogsstigen? Flickan känner att något inte riktigt står rätt till – och letar desperat efter svar.

OFFSIDE
Abseits. Schweiz 2016. Regi: Cossima Frei. 15 min. Tyskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 8-gymnasiet
Dastan spelar fotboll, men jargongen i laget är tuff och det är svårt att passa in. När hans mamma, som är muslim och bär slöja, för första gången besöker en match möts hon av rasistiska glåpord. Dastan måste ta ställning och fundera på vem som betyder mest: lagkamraterna eller hans egen mamma?

I AM SORRY
Prepáčte mi. Slovakien 2016. Regi: Teodor Kuhn. 17 min. Slovakiskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 9–gymnasiet
Ett gäng tonårskillar är ute sent en natt. Patrik, en av killarna, slår till en förbipasserande som faller ihop. Väl hemma kämpar han emot ångest och dåligt samvete. Vi får följa hans hemförhållanden och det visar sig att hans yngre bror också har aggressionsproblem. Bröderna hjälps åt att lösa situationen så att deras mamma inte får reda på något

__________________________________________________

Festivalarmband
Festivalarmbanden är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalarmband köper du här>>

För enskilda festivaldeltagare
Biljetterna kostar 50 kr/film på vardagar och 30kr/film på familjelördagen.

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan www.malmo.se/kulturkartan

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalarmband. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalarmband, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 13 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.