• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

DANMARKS RADIO BIG BAND: Hendrix/Mindscape (solist: Karl-Martin Almqvist)

Dirigent och arrangemang: Örjan Fahlström. Huvudsolist: Karl-Martin Almqvist på tenorsaxofon.

DR Big Band under ledning av Örjan Fahlström bjuder på en mycket speciell kväll med två mycket olika konsertupplevelser i en. Först går vi igenom gitarrlegenden Jimi Hendrixs universum i starka storbandsarrangemang, och sedan väntar en "tour de force" i instrumentstorbandsmusik med Fahlströms egen mästerverk "Mindscape" där DR Big Bands egen Karl-Martin Almqvist är saxofonsolist.

Örjan Fahlström har under de senaste 25 åren utmärkt på den internationella storbandsscenen - både som kompositör, arrangör och dirigent. Under kvällens konsert, bär han alla tre hattar.

Som arrangör har Fahlström gett sig i kast med utvalda Jimi Hendrix låtar och gett dem en ny identitet som melodiös och svängig storbandsmusik. Man behöver inte vara Hendrix-fan att få en stor upplevelse av Fahlströms arrangemang, men även de mest hängivna fans kommer förmodligen att upptäcka nya aspekter av gitarrguruns musik när den filtreras genom Fahlström arrangemang och DR Big Bands 19 musiker.

I konsertens andra avsnitt skall vi höra Fahlström eget verk, Mindscape - Concerto for Tenor Saxophone & Jazz Orchestra. Fahlström skriver progressiv storbandsmusik, och i Mindscape få DR Big Band en möjlighet att rulla fram hela det stora improvisatoriska artilleriet. Verket växlar mellan virtuos improvisation och komposition, och den samlade upplevelsen för publiken blir en mycket energisk interaktion mellan dirigent och storband.

Karl-Martin Almqvist Karlstad, Skurup, Malmö, New York och Stockholm har varit hållplatserna i Karl-Martin Almqvists musikerkarriär. Karl-Martin är idag något av musikernas saxofonist och har agerat solist tillsammans med många olika grupper, haft nära samarbeten med bland annat Stockholm Jazz Orchestra och Norrbotten Big Band samt spelat med sin kvartett Karl-Martin Almqvist Quartet och släppt fyra skivor i eget namn.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 350:-
Balkong 330:-
Salong Student/Pensionär 280:-
Balkong Student/Pensionär 260:-
(i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.