• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

ELLIKA SOLO RAFAEL

Gränsöverskridande folkmusik i en färgstark blandning!

Hisnande löpningar, varmt fiolspel, tunga riff, sång och sanslöst svängigt slagverk ? en lyrisk, groovy och unik musikalisk upplevelse när Ellika Frisell, Solo Cissokho och Rafael Sida Huizar möts och bjuder på musik från sina liv och erfarenheter som musiker i Sverige, Senegal och Mexiko.

Duon Ellika och Solo träffades för första gången i Stockholm 1998, då förenades den senegalesiska traditionella musiken med den svenska polkan. 2010 blev duon en trio, förstärkt med slagverkaren Rafael Sida Huizar. Sedan start har gruppen hunnit ge ut tre studioalbum, turnerat över stora delar av världen och hyllats av både kritiker och publik för sin glädjespridande och uttrycksfulla musik. Bland annat har gruppen mottagit pris på BBC World Music Awards 2003 samt vunnit en svensk grammis 2005 och utsetts till Årets Grupp på Folk- & Världsmusikgalan 2014.

Ellika Frisell (violin och altviolin) är en av Sveriges främsta folkmusiker och är också en veteran på den mer experimentella folkmusikscenen. Hon har varit medlem i flertalet grupper som Filarfolket, Den Fule och Rosenbergs Sjua, samt haft ett stort antal samarbeten både på folk- och världsmusikscenen.

Solo Cissokho (kora och röst) från Senegal spelar kora, en 21-strängad harpa/luta, och är dessutom sångare och griot. Solo har spelat med musiker som den indiska violinisten Subramanian och Ali Farka Touré från Mali, samt arbetat tillsammans med en stor mängd musiker från Europa och Afrika. Han har även gett hundratals skolkonserter i Norge och Sverige.

Rafael Sida (slagverk) har sina musikaliska rötter i de afro-kubanska och latinska rytmerna. Raphael kom till Sverige från Mexiko under 70-talet och har sedan dess varit ett tungt namn i jazz- och världsmusiksammanhang i Sverige. Han har turnerat bland annat med Ale Möller Band, Jonas Knutsson Kvartett och många fler.

http://www.ellikasolorafael.com
https://www.facebook.com/pages/Ellika-Solo-Rafael/426874310735704?ref=bookmarks
https://open.spotify.com/artist/0GowsRKZZkER44KqSlw09E

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 180:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.