• Kategori:
  • Hemsida: http://www.sagohuset.nu
  • Artist / Medverkande: av America Vera-Zavala

FIMBULVINTER

Haven svämmar över med plast och skräp! Den stackars Midgårdsormen, som tagit på sig att äta upp alla havets sopor, klarar det inte mer. Nu blir det upp till ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin att tillsammans med publiken hitta en väg framåt.

Med hjälp av nordisk mytologi berättas i Fimbulvinter en spännande historia där publiken får möta konsekvenserna av människans nedskräpning med lika stort allvar som med bestämd hoppfullhet. Pjäsen är ett beställningsverk av aktivisten och kulturskribenten America Vera-Zavala och en del av Teater Sagohusets havsmiljöprojekt Sjätte kontinenten.

I foajén visas en tvärvetenskaplig utställning om plaster i våra hav som är framtagen tillsammans med forskare vid Lunds universitet och aktörer inom vatten och miljö i närområdet. Utställningen ingår i biljettpriset och öppnar 90 minuter innan föreställning.

Målgrupp från 7 år

Regi: Jan Vesala
Kostym/ mask: Evalena Jönsson Lunde
Kostymsömnad: Eta Swedérus
Scenografi: Marta Cicionesi
Musik: Oscar Hielm, Åsa Ahlander
Ljusdesign: Mikael Wellershaus

I rollerna: Anders Blentare Oscar Hielm Åsa Ahlander Åsa Hörling

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.