Fotograf: Mathilda Ohlsson

Guidad visning av Katrinetorp landeri

Gården Katrinetorp i utkanten av Malmö uppfördes under tidigt 1800-tal som sommarbostad åt en av stadens rikaste handelsfamiljer. Katrinetorp är ett praktexempel på hur borgarklassen strävade efter att efterlikna adelns godsanläggningar, vilket tydligt märks i påkostade, färgstarka interiörer med illusionsmåleri.

Katrinetorp finns också trädgårdar och en engelsk landskapspark, utformade i enlighet med dåtidens trädgårdsmode. Katrinetorp Landeri, som idag ägs och förvaltas av Malmö stad, är en av landets bäst bevarade empireanläggningar och en levande, historisk miljö.

Under en guidad visning på Katrinetorp får du veta mer om gårdens historia, om den tid som präglade utformningen av byggnader och trädgårdar och titta närmare på de fantastiska dekorationsmålningarna i huvudbyggnaden.

Barn under 15 år fri entré i målsmans sällskap.

 • Plats : Samling vid Stallet, Katrinetorps allé 1, Malmö
  Datum : söndag 27 augusti
  Tid : 13:00
  Priser :
  • Entré: 60 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : Samling vid Stallet, Katrinetorps allé 1, Malmö
  Datum : söndag 27 augusti
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 60 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.