• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Hyllningskonsert för Svend Asmussen och Toots Thielemans

Det är upplagt för en hyllningskonsert av högsta klass – den klass som är en jazzlegend värdig. I fokus för denna afton står Svend Asmussen, som vid 100 års ålder gick bort den 7 februari i år och Toots Thilemans, som avled den 22 augusti förra året, vid en ålder av 94 år. Thielemans var en av Asmussens favoritkollegor och tillsammans genomförde de en mängd fantastiska konserter och står tillsammans bakom flera klassiker.

Sätt förväntningarna högt, för det här blir en oförglömlig konsert på toppnivå med musik från hela Asmussens och Thielemans långa karriärer. Från svängande evergreens till nordisk folkmusik, samt hits från "Swe-Danes”, klassiker från Svend och Toots samarbete och naturligtvis de karaktäristiska melodierna ”June Night” och ”Bluesette”.

Konserten genomförs av några utav Skandinaviens främsta och mest eftertraktade jazzmusiker, under ledning av den grammisvinnande violinisten Bjarke Falgren.

På scen
Munspelsvirtuosen och världsmästaren Filip Jers anses vara bland världens bästa på sitt instrument och har både vunnit en stor mängd priser och stipendier, mottagit lysande recensioner och inte minst erkännande från Toots Thilemans själv.

Gitarristen Jacob Fischer, som under många år var fast medlem i Svend Asmussens kvartett och idag turnerar över hela världen.

Den svenska basgiganten Hans Backenroth som i årtionden varit en av Skandinaviens mest eftertraktade basister med inspelningar, konserter och turnéer med bl.a. Monica Zetterlund, Arne Domneus och Putte Wickman.

Bakom trummorna, den lokala trummhjälten från Aarhus, Kristian Leth, som likafullt satt sina spår internationellt i jazzeliten.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.