• Speltid: 50 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Juck

Iklädda prydlig skoluniform juckar fem dansare med stenhård blick. Bakom de propra skoluniformerna finns det plats för sexualitet, aggressivitet, ömhet och kreativitet. Genom dans, ljus och ljud förmedlas berättelser om vad kvinnlighet är och vad det kan vara.

Genom rörelse och dans tar JUCK fatt på tid och rum och leker med de förväntningar som finns där. Det är i mötet mellan performer och publik som känslan av vad JUCK är uppstår. JUCK är en egen, levande praktik. Med ett fysiskt yttre och inre förhållningssätt till samhällets sociala maktstrukturer utmanar JUCK scenrummets traditionella konventioner och relationer. Centralt i undersökandet står idén om femininitet och genus.

Initiativet till JUCK togs 2011 och gruppen har sedan dess varit aktuell i olika sceniska och sociala sammanhang med stor framgång. 2013 skapades kortfilmen JUCK som blev en viral hit med över 99 000 visningar på YouTube. Sedan dess har JUCK gjort bejublade framträdanden och samarbeten med de feministiska ikonerna Beatrice Eli, Silvana Imam och Cleo. JUCK arbetar med och utifrån samtida samhällsdebatter om genus, sexualitet, femininitet, etnicitet och normkreativitet i ett interaktivt konstnärligt format. Med sina danstekniska rötter i street utforskar de performance och rör sig fritt mellan olika influenser.

JUCK valdes till Bibu med följande motviering:
”Med något så enkelt som en höftrörelse kräver JUCK sin plats och publikens uppmärksamhet. Rörelsen utvecklas i olika former och intensitet och blir en manifestation för kvinnlig sexualitet och frigörelse från den manliga blicken. I en resa mellan aggressivitet, lek och stolthet river JUCK, i sin prydliga skoluniform, upp ideal och bilder om hur tjejer förväntas vara. Det är oundvikligt, påträngande, stundtals obekvämt men allra mest förlösande att se de fem dansarna erövra scenen med en sådan självklarhet.”

JUCK:
Feyona Naluzzi
Shirley Harthey Ubilla
Tarika Wahlberg
Cajsa Godée
Madde Ngoma
Emelie Enlund

Ljud: Eric Sjögren (SE) Kotelett & Zadak (DEU)
Ljusdesign: JUCK och Tobias Hallgren
Turnétekniker: Angela X Ariza
Produktion: Follow the Rabbit/Josefin Lindberg

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.