• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

LENA WILLEMARK - BLÅFERDI

Lena Willemark kommer till Palladium med sin senaste skiva Blå Ferdi, ett specialskrivet verk på beställning av Euroradio-festivalen i Rättvik 2013.

Lena berättar: “-Jag har komponerat musiken både i dagens ljus och i nattens mörker, rakt berättande likväl som drömmande blå. Jag har skrivit denna musik för en önskekonstellation av fantastiska folkmusiker och har inspirerats av några starka rader ur Siri Hustvedts bok “Den skakande kvinnan” : “Runt och under den ö som är den där jagmedvetne historieberättaren finns ett vidsträckt hav av omedvetenhet av det som vi inte vet, aldrig kommer att få veta eller har glömt.”

Lena Willemark: violin, alt violin, sång
Emma Reid: violin
Micke Marin: 5-strängad viola
Mia Marin: 5-strängad fiol
Tina Quartey: percussion
Leo Sander:
cello

Projektet ledde till att ett band startades och ett album spelades in i samarbete med Brus & Knaster/ Playgroundmusic med release 4 mars 2016. Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.