• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

MIMI TERRIS - RELEASEKONSERT: ”DEN STORA SKALAN”

Hon har omtalats som en av landets främsta och mest personliga jazzsångerskor, nu släpper Mimi Terris nytt album. Swedish Jazz på ren svenska med rötter i swingjazzen och framåt, in i 60- och 70-talets tonspråk, men även med en tydlig kärlek till svensk vistradition.

Det är svårt att inte bli tagen av svänget i Malmöbaserade jazzsångerskan Mimi Terris sånger. Det är moget, elegant och med självsäker ton, kristallklar frasering och artikulation.

Mimi Terris fyller ett tomrum i svensk jazz, där hon för vidare arvet från ikoner som Monica Zetterlund, Beppe Wolgers, Alice Babs och Olle Adolphson. Hon utvecklar genren genom sin känsliga lyrik, som bestämmer över harmoniken och formen på sångerna, farkoster åt hennes omsorgsfulla historieberättande som alltid letar djupare.

Mimi Terris efterlängtade tredje album är en resa i melodins värld. Då hennes sätt att komponera utgår ifrån hennes självklara röst och unika tonspråk, står melodin helt i centrum.

Hennes sextett som även hördes på den senaste skivan omsluter sången med ett sällsynt svängigt ramverk. Hennes personliga texter behandlar allmänmänskliga teman, som kärlek, ljus, mörker, liv och längtan. Mimi Terris låter sig på detta album inte begränsas av konventioner, här hörs hennes egen röst återigen, på nytt men lika självklar som alltid.

Det är två år sedan Mimi Terris släppte sitt kritikerrosade album Flytta Hemifrån, där hon omnämndes som ”en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor” i Sydsvenskan. 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium och medverkar i höst i en föreställning med Hasse å Tages nummer, där även David Batra, Adde Malmberg, Anna Blomberg, Ann Westin, Fredrik Lindström, Anders Jansson och Johan Wester medverkar. Efterföljande releasekonserter är 29/9 på Nefertiti i Göteborg, och 5/10 på Fasching i Stockholm.

www.mimiterris.com
https://open.spotify.com/artist/48AI7yJmXTEg8vWWVGJ7VV
https://www.facebook.com/mimiterrismusic/
https://www.youtube.com/watch?v=hAVvpG5h10c

Picknickföreställning

Pris:
Salong 220:-
Balkong 180:-
Salong Student/Pensionär 180:-
Balkong Student/Pensionär 140:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.