Regnfågeln Burek, en hund Lidt af hvert/Äppeltuppen Tre på ett strå
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.staffansteater.se/pegasus-family-2017/

Pegasus Family - 8 och 9 juli

INTERNATIONELL DOCKTEATERFESTIVAL FÖR BARN OCH VUXNA

Upplev föreställningar med Dockteatergrupper från Slovenien, Bulgarien, Polen, Danmark, Sverige! Träffa alla de internationella dockkonstnärerna! Tillverka egna dockor tillsammans med dem! Spela med dina nya dockor i Prova-På-Scenen, tag hem dem och spela vidare!

CHARLIE, EN VAGABOND - MATEUSZ SMACZNY, Polen
Du känner säkert till Charlie! Vagabonden som råkar ut för allt möjligt och omöjligt när han kommer till den stora staden. Nu har han gått vilse! Hur ska vi hjälpa honom? Låt oss ge honom lite uppmärksamhet, det är allt en marionett behöver!
Mateusz Smaczny är dockspelare av den yngre generationen. Han är tätt knuten till Bialystok Puppet Theatre i Polen, både som aktör och dockspelare. Mateusz och hans marionett Charlie har glatt folk i alla åldrar vid en rad internationella festivaler och projekt.
En ordlös föreställning för alla åldrar

REGNFÅGELN - DANSAGO, Sverige
En poetisk Danssaga om vår vördnad för naturens kraft
Regnfågeln sjöng! Regnet föll!
Vatten till alla! Regnfågeln försvann….
Fritt efter en Afrikansk saga, framförd med flamencokoreografi , musik och dockor.
Gruppen DANSAGO består av Helena Lovdal, rytmik- och sagopedagog i Malmö, och Faïka Ammar förskollärare och sagopedagog i Lund. Musiksagor och sagomusik ligger dem varmt om hjärtat. Helena arbetar med små barn och frilansar med musikteater och som musiker. Faïka är förskollärare och sagopedagog i Lund, med stort intresse för flamencodans och musik kombinerar hon dessa uttryck med sagoberättande.
Från 3 år.

BUREK, EN HUND - LUKASZ PUCHZKO, Polen
Marionettföreställning med hunden Burek. Lukasz Puchzko är en ung man, utbildad vid Teaterakademin i Warszawa. I åtta år har han byggt och spelat med dockor, främst marionetter, på olika teatrar. I sin gatuföreställning BUREK låter han sin marionetthund på ett häpnadsväckande och mycket roligt sätt imitera hur vanliga hundar beter sig och rör sig!
En ordlös föreställning för alla åldrar.

LIDT AF HVERT / ÄPPELTUPPEN! - OLSENS TEATER, Danmark
En tupp, en gris, en häst.
Fem äpplen från tuppens träd.
Och vad de tre kunde finna på med de fem, anade inte ens fårmor, som kom förbi med sina sex ystra lamm!
Ett stycke musikalisk dockteater om glädjen av att dela med sig, och om vänner som hjälper. Text och sånger Signe Birkbøll. Dockor och scenografi av Enid Björklund. Kompositör Lars Fjeldmose. Regi Staffan Björklund. Vi har samarbetat med Olsens Teater i många år, tillsammans har vi skapat flera föreställningar. Nu kommer Erik Olsen till Pegasus Family med en pjäs vars dockor tillverkats i vår teaterverkstad här strax intill Pegasus Trädgård!
Olsens Teater turnerar i hela Danmark med sina humoristiska föreställningar. Dessutom är Erik stora delar av året knuten till den anrika Barn-och Familjeteatern Riddersalen på Frederiksberg mitt i Köpenhamn.
Från 3 år. Spelas på lättförstådd  dansk/svenska.

TRE PÅ ETT STRÅ - Staffan Björklunds Teater, Sverige
Tre muntra sommarhistorier!
Här får någon långa öron, andra längre näsor!
Här munhuggs späda primörer som just stigit upp ur trädgårdssängen med skogsbrynets dryga drönare! Här får knölar ris och knoppar ros! Tre små historier som tre smultron på ett strå, det får bli den röda tråden, det är ju sommar!
Från 3 år

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.