• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teaterrepubliken.se

Samfundet

"Det är dom som har fel. Och du som har rätt.
Du borde litat på känslan från början. Den är korrekt - den känslan.
Den känslan av overklighet som du bär på.
Vi bär alla samma känsla - samma kunskap.
Och den säger oss att världen är en lögn.
Och den lögnen är sannare än alla sanningar i världen.
Lögnen är på riktigt."

Malina kommer hem till sin mor Kerstin och ber att få träffa sin son Caspar som hon lämnat där. På väggen hänger faderns hagelgevär. De båda kvinnorna vet själva bäst vad Caspar behöver och är beredda att kämpa för det som är rätt.

Samfundet är en pjäs om att stå upp för eller ge upp sina ideal för de relationer som är viktiga för oss. Till vilken gräns är vi beredda att göra våld på oss själva och varandra för att stå upp för det vi tror på? Vad måste vi acceptera hos våra nära och kära för att vi ska kunna komma överens? Kan vi komma överens?

Manus: Jens Peter Karlsson
Regi: Torbjörn Lindberg
Scenografi och ljus: Evelina Johansson
Medverkande: Andrea Edwards, Ester Claesson

Fri entré

Vi på Teaterrepubliken har fri entré på våra föreställningar. Du behöver dock en biljett då antalet platser är begränsade.

Genom förbokning här försäkrar du dig inte bara om en plats. Du stödjer också Kulturcentralen som finns till för att hjälpa Malmös fria kulturliv med biljettadministration.

I vår biljettkassa kommer biljetterna vara helt gratis. Biljettkassan finns liksom vår scen på Djäknegatan 7, och öppnar 30 minuter före föreställning.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.