• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

SIMONE MORENO

Sväng, samba, dans och glädje! Brasilianska sångerskan Simone Moreno är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men sanningen är att Simone startade sin solokarriär i Brasilien redan 1994 och blev en afrobrasiliansk superstjärna som turnerade runt i USA, Japan, Europa och Brasilien, långt innan hon kom till Europa och Sverige i början av 2000-talet.

Sedan dess har hon turnerat flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen på klubbar, konserthus och festivaler med sitt band och har hunnit sjunga för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset och gjort latinhouse med SUMO och Rasmus Faber.

Simones senaste release i Brasilien, "Desde que o samba é samba" (2000), var en hyllning till samba och bossa nova och producerades av gitarristen Roberto Menescal - en av grundarna av bossa nova-rörelsen - som jobbat med bl a Elis Regina. Menescal imponerades av Simones innerliga tolkningar i studion och sa:
”Hon är en skicklig sångerska, som fångar varje situation hon sjunger, och hon har en vild hästs kraft på scenen. Men det är svårt att beskriva – bäst är att se henne själv, för att känna hela hennes styrka, hennes känsla och hennes otroliga energi.”

De sista åren har Simone bl a synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och tevehyllat Drottning Silvia på hennes 70 årsdag. Urkult-festivalen i Näsåker, Bangen Jazz i Sandviken, Hesselby Folk Festival och Göteborgskalaset har besökts, och härom året hyllades Simone efter sitt framträdande i Berwaldhallen på jubileumskonserten för Taube 100 år.

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil.”
(TT-Spektra)

https://open.spotify.com/artist/1CnKwdAml1uPJzNEjtp8vr

www.simonemoreno.com

https://www.facebook.com/officialsimonemoreno

Picknickföreställning

Pris: Salong 240:- Salong Student/Pensionär 200:- och Balkong 200:- Balkong Student/Pensionär 160:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.