• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

SISTERS OF JAZZ - IT'S ALL ABOUT THE LADIES ”UPPTÄCK VICTORIA!”

– A tribute to the hidden Ladies of Jazz

Sisters of Swing hyllar några av de dolda, framgångsrika kvinnor inom jazzen som står bakom text, musik och arrangemang till några av våra mest spelade och älskade jazzstandards genom tiderna. Några av de som står på programmet är Dorothy Fields, Nancy Hamilton, Marian McPartland och Mary Lou Williams.

Konstellationen bildades av den svenska jazzvokalisten och låtskrivaren Anna Pauline, under försommaren 2014, inför en konsert som var just en hyllning till kvinnliga jazzsångerskor genom tiderna. Konserten blev en succé och deltagarna bestämde sig för att skapa en fast orkester. En orkester där man inte bara hyllar kvinnliga vokalister, utan också textförfattare och kompositörer.

“Svängig musik och starka melodier i en underbar kombination.”
Jan Olsson, Skånska Dagbladet (SE)

På scen:
Anna Pauline Andersson (SE) - sång
Amanda Sedgwick - altsaxofon
Lis Wessberg (DK) – trombon
Catrine Frølund (DK) - klaviatur
Ida Hvid (DK) – bas
Cornelia Nilsson (SE) – trummor och slagverk

Några av hjältinnor inom jazzen:

Dorothy Fields, skrev text och/eller musik till över 400 sånger och var en av de mest framgångsrika på Tin Pan Alley tillsammans med några av de största; Gershwin, Arlen, Kern mfl. (On the Sunny Side of the St., I Can’t Give You Anything But Love, Exactly Like You etc.)

Nancy Hamilton, amerikansk skådespelerska, producent och filminstruktör, mest känd för att ha skrivit texten till en av vår tids kanske mest populära jazz-standards; How High the Moon.

Mary Lou Williams, amerikansk pianist, kompositör och arrangör, som bland annat skrev musik till Ellington och Benny Goodman. Hon var också en god vän och mentor till Charlie Parker, Miles Davis och Dizzie Gillespie.

Marian McPartland, född i England, men som efter sitt giftermål med trumpetaren Jimmy McPartland valde USA som bas för sina världsturnéer. Som pianist, kompositör och textförfattare har hon vunnit flertalet priser, bland annat en Lifetime Achievement Grammy 2004.

Utöver dessa kvinnor så hyllas även vokalister som Billie Holiday, Peggy Lee och Ella Fitzgerald, som också skrev text och musik till några av våra mest kända jazz-standards.

Upptäck Victoria!
Har du aldrig varit hos oss på Victoriateatern så är det hög tid! Vi erbjuder denna konsert till ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.
Vid några utvalda tillfällen ger vi dig möjligheten att uppleva vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.
Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Picknickföreställning

Pris: Salong eller balkong 100:-, Salong eller balkong Student/Pensionär 50:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.