Fotograf: Julia Lindemalm
  • Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teater23.se

Svea Rikes Lag

Ett rättvisedrama om lagen, sanningen och en försvunnen klasskassa. För åldrarna 10-12 år.

En dag är klasskassan försvunnen och misstankarna om vem som är tjuven börjar att flyga tvärsöver klassrummet. Mitt i händelsernas centrum står Svea som börjar driva på anklagelserna mot sin klasskamrat Sigrid.

Men när läraren plockar fram den försvunna klasskassan och avslöjar att allt har varit ett "experiment", vägrar Svea att acceptera detta. Hon fortsätter sin ivriga kamp för lag och rättvisa trots att Sigrid har slutat att komma till skolan. Plötsligt hittar Svea bevis på att det är läraren själv som har tagit pengarna. Men denna gång vill klasskompisarna inte lyssna på Svea och istället är det hon som blir utstött från klassen och hamnar ute i kylan.

Teater 23 presenterar en helt ny mellanstadieföreställning som tar sitt avstamp i lagboken. "Svea Rikes Lag" behandlar frågor om lag och rätt, skuld och oskuld samt ett och ett annat moralfilosofiskt dilemma. Föreställningen har arbetats fram tillsammans med barn i målgruppsåldern under flertalet workshops ute i klassrummen.

För manus och regi står Jonas Nilsson. Han har tidigare dramatiserat, regisserat och medverkat i "Främlingen" på Kulturhuset Stadsteatern, som han senare även bearbetade för en uppsättning på Radioteatern. Jonas var med och skrev manus och regisserade flertalet av Teater Variants föreställningar, bland annat de fyra "Parken"-föreställningarna för barn och unga. Jonas är även verksam som skådespelare och har synts på bland annat Stadsteatern Skärholmen och Malmö Stadsteater scen.

På scen: Gunilla Andersson & Björn Löfgren
Manus & regi: Jonas Nilsson
Scenografi & kostym: Annika Tosti
Ljus: Iben West
Musik: LUR
Konstruktion: Måns Ekander
Rekvisita: Désirée Holmberg
Teknik: Anna Nässlander
Marknadsföring & turné: Mario Castro Sepulveda
Produktion: Niclas Paulsson & Line Janson

Föreställningen erbjuder syntolkning


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.