Fotograf: Graham Adey
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

The Millennials - Graham Adey

The Millennials är en dansteaterföreställning och ett utforskande arbete kring att bryta ner stigmatiseringen av depression i vår samtida kultur.

”Vi lever i ett samhälle av omedelbar tillfredsställelse och totalt överflöd. På ett ögonblick har vi möjlighet att filtrera om hela vårt liv från deprimerande till fantastiskt och därför frågar vi oss själva: Vad är egentligen verkligheten och har vi redskapen för att klara av att hantera den?”
Dagligen bombarderas vi med information och oändlig tillgång till nyheter, bilder och liknande. Leder detta överflöd av val till något och hur påverkar det vår tanke nu och i framtiden?

The Millennials är en duett som rör komplexa frågor kring mental hälsa, med egna perspektiv från dansarna på hur känslan av att vara separerad och frånkopplad aldrig har varit tydligare än i dagens värld av samhörighet och uppkoppling.

OM KOREOGRAFEN
Malmö-baserade brittiske koreografen och bildkonstnären Graham Adey är åter tillbaka till Dansstationen efter ”Gender Fuck [er]” från hösten 2016, en föreställning i samarbete med Keren Rosenberg (IL/NL) där de ifrågasatte heterosexualitet med en queer blick. Graham Adeys koreografiska verk handlar först och främst om människor. Intresserad av berättelserna som leder dansaren till var den befinner sig i tid och rum, utmanar han den sociala normen på sätt som provocerar publiken att både bekräfta och ifrågasätta sin egen uppfattning. Adeys verk är politiskt motiverade av kulturella och sociala händelser över hela världen; att utforska hur samhället definierar vem vi är och hur vi uppfattas. Nu har han skapat ett nytt verk tillsammans med dansarna Sanna Blennow och Jim De Block. Den här gången handlar det om The Millennials – den generation som är födda mellan 1980- och 2000-talet.

OBS! Föreställningen kommer inte att äga rum på Palladium Malmö. Vi möts på Palladium och tar oss gemensamt till den hemliga spelplatsen. Föreställningen kommer att ske inomhus men vi ber dig att vänligen klä dig varmt, passande för november väder.

Fredag 24 nov och lördag 25 nov
18.30 – Avgång från Palladium
19.10 – Föreställningen börjar
20.00 – Föreställningen slutar - här är ni välkomna att stanna kvar och mingla eller gå hem som ni önskar
20.30 - Avgång från föreställningsplatsen
21.00 – Åter på Palladium

Söndag 26 nov
15.30 – Avgång från Palladium
16.10 – Föreställningen börjar
17.00 – Föreställningen slutar - här är ni välkomna att stanna kvar och mingla eller gå hem som ni önskar
17.30 – Avgång från föreställningsplatsen
18.00 – Åter på Palladium

Regi/Koreografi: Graham Adey
Samarbete/Medverkande: Sanna Blennow och Jim De Block
Ljusdesign: Marcus Philippe Gustafsson
Scenografi: Graham Adey
Teknisk koordination: Ulrich Ruchlinski/Dansstationen
Musik: Silas Bieri
Produktion: Eliana Oikawa
Fotografi: Rasmus Vasli

Samproduktion Dansstationen med stöd av Malmö Stad, Inkonst och Nordic Street Food.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.