• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

ULF ”MASKEN” ANDERSSON & THE WILD BUNCH – A TRIBUTE TO DELBERT MCCLINTON

”Som tolkare av amerikansk country, rock och blues har Sveriges Delbert McClinton få övermän i landet.”

Ulf ”Masken” Andersson, som startade sin karriär som musikant redan på 60-talet i popgruppen Gonks, beskrivs ofta av både recensenter och publik som Sveriges svar på Delbert McClinton. En musikanternas musikant – så kan man förmodligen enklast beskriva den nu 77-årige Delbert McClinton från Lubbock, Texas. Den här kvällen hyllar Ulf ”Masken” Andersson och hans band ”The Wild Bunch”, bestående utav några av ”Malmös finest” när det gäller roots musik, Delbert genom att plocka ut några av de många guldkorn som hans släppt ifrån sig under sin långa karriär. Det blir låtar som ”When Rita leaves” (lite av balladernas ballad), ”Same kind of crazy”, ”I had a real good time” och ”Sending me angels”.

”Han har varit min stora idol sedan jag, någon gång i mitten på 70-talet, köpte en av hans allra tidigaste plattor ”Victim of life´s Circumstances”. Delbert McClinton har en musikalisk bredd som är i det närmaste oslagbar. Det spelar ingen roll om det handlar om rock’n´roll, country eller blues (eller varför inte jazz) det är alltid lika välsjunget och välspelat. Alltid med samma djupa känsla för både text och musik”, säger Ulf.

Ulf ”Masken” Andersson har hyllats av en enig musikpress, inte enbart för sina skivor utan även hans liveframträdanden har fått recensenterna att jubla. Hans tre senaste album, som alla innehåller två låtar vardera av just Delbert, har samtliga fått 4 av 5 möjliga stjärnor. Den här kvällen på Victoria är den första enskilda hyllning som gjorts av den mångsidige Delbert McClinton och det kommer garanterat bli en kväll väl värd att minnas!

På scen:
Ulf ”Masken” Andersson – gitarr och sång
Berno Paulsson – gitarr
Tomas Pettersson – keyboard och körsång
Jan Erlandsson – tenorsaxofon och körsång
Per Almlund – bas
Fredrik Savbrant – trummor, slagverk och körsång
Olle "Big O" Westerlund – pedal steel

”Om Richard Lindgren är Malmös Bob Dylan så är Ulf ”Masken” Andersson definitivt Malmös Delbert McClinton. Masken är en fantastisk sångare och uttolkare av andras låtar. De blir verkligen hans egna.”
(Urban Henriksson/Rootsy – om tredje solo cd:n ”One hell of a ride!”)

Delbert McClinton: Amerikansk rock, americana, country och blues singer/songwriter, gitarrist, munspelare och pianist född 1940 i Lubbock, Texas. Delbert McClinton har totalt släppt totalt 29 album, det första redan 1972 och det senaste i år. Han mottog en grammis för bästa samtida bluesalbum ”The Cost Of Living” under 2006.

Kuriosa: Delbert är den som gav John Lennon ovärderliga tips när det gällde att spela munspel (detta i samband med att Delbert gjorde en turné i England under tidigt 60-tal).

http://www.ulfmasken.se
https://www.youtube.com/watch?v=BYvJ9M28X-I
https://www.youtube.com/watch?v=_nZb1JeLOGs
https://open.spotify.com/artist/5jETFyLf1C45hha0lgj1m8

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.