• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

ULF STURESON: ALFTA FÖRR & NU

EN MUSIKFÖRESTÄLLNING I TVÅ AKTER MED ULF STURESON

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum ”I overkligheten” (1996). Sedan dess har det blivit totalt fyra soloplattor. Nu är sångaren, gitarristen och basisten äntligen tillbaka med nytt material. Det är 10 år sedan sist, och album nummer fem i raden, men känslan är den samma som vid debuten, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. Nya albumet ”Alfta förr och nu" som släpptes den 25 augusti i år är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte.

Albumet mottogs med öppna armar av en samlad kritikerkår och till Victoriateatern kommer han med en föreställning i två akter som delar albumets namn och tema: Alfta förr och nu – En musikföreställning i två akter. Nya albumet tar avstamp i Sturesons uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det handlar om sorg och saknad, tro, hopp och kärlek på upphällningen, hemlängtan och bortlängtan, nöjen och tristess, träindustrier, bottenfrusna sjöar, hässjor, granar, sommardagar, vinternätter, domusrestauranger och annat spännande som man hittar i landets mest bortglömda delar.

Musikföreställningen bygger på samma tematik som albumet. I två akter, ”Förr” och ”Nu”, kommer Stureson och hans band först fokusera på debutalbumet och andra låtar som rör sig i det förgångna för att sedan i andra set förflytta sig fram till den nya skivan och samtiden. Musiken kommer också att varvas med högläsning ur boken Alfta förr och nu, skriven av Ulf Sturesons farfar, som alltså gett både album och förställning sitt namn.

Röster om Alfta förr och nu:

4/5 ”Återkomsten ”Alfta förr och nu” är första skivan på tio år och den låter ännu mer självklar i sin form än solodebuten från 1996. Som att han har mognat genom att skala av ytterligare något lager, och bli ännu mer envist personlig som sångare. Samtidigt som några låtar hör till det mest lättfästande direkta han har gjort."
Dagens Nyheter - Nils Hansson

4/5 ”Nio sånger, nio vykort från Sverige, frankerade med saliv, blod och kärlek."
Dagens Industri - Jan Gradvall

5/6 "Med sin mjuka kollision av sentimentalitet och framtidshopp är Gräs och syra ett under av melodiskt återhållet vemod, och liksom flera av Ulf Sturesons allra bästa stunder har den samtidigt ett underliggande nästan euforisk jubel.”
Nöjesguiden - Patrik Forshage

4/5 "Det är en sorts popmusik som ingen annan bryr sig om att skriva. Gitarrer vindlar vackert och stråkar sveper som en mild vind genom djupa skogar och ymniga fält.” Aftonbladet - Håkan Steen

4/6 "Poetisk popmelankoli som verkligen känns” GAFFA - Pontus Bark

8/10 "Alfta förr och nu« är en vindlande vacker och lennonskt påträngande livskrönika."
Sonic - Pierre Hellqvist

4/5 "Med vackra, skaviga sånger som kommer från hjärtat och är rotade i ett Sverige lite bredvid tecknar Stureson en bild så mycket rikare än alla schabloner som rapas upp på Twitter och tyckar-sidor."
Göteborgsposten - Johan Lindqvist

https://www.facebook.com/ulfsturesonmusik
https://open.spotify.com/artist/4kZyD8bjK9eyufUgzye9Bs

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.