• Kategori:
  • Hemsida: http://www.vildamalmo.se

Vilda Malmö - Fågelskådning

Ett av de bästa ställena att se fåglar på vintern i Malmö är längs med Ribersborgstranden och, om det finns öppet vatten, Öresundsdammarna. De olika miljöerna där lockar till sig en mångfald av olika fågelsorter och med tubkikare ser vi de som ligger längre ut i sundet. Vi går i lugn takt, stannar upp och tittar på de fåglar vi ser och Erik Hirschfeld berättar om fåglarnas tuffa liv med utgångspunkt i de arter vi ser. Inga förkunskaper behövs.

Mötesplats: Kallis, början på bryggan´
Slutplats: Samma (vi kan befinna oss en bit ifrån vid sluttiden)
Tid´: 10.00-12.00
Guide: Erik Hirschfeld
Klädsel: Efter väder
Svårighetsgrad: Vi går utanför stigar, tidvis i sand, varför barnvagnar och rullstolar är olämpligt. Gångtakten är långsam då vi stannar och tittar på fåglarna vi ser och hör. Exakt rutt bedöms någon dag före, men som längst går vi till nudistbadet eller Turbinen. Max antal deltagare: 15
Pris: 150 kr/person
Ingår: Begränsat antal lånekikare, men ta gärna med dig en kikare du är van vid om du har. Lista på de fåglar vi ser för de som så önskar. Guiden har med sig tubkikare på stativ som alla får titta i.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.