• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

TANGOAFTON MED VIOLENTANGO (ARGENTINA) & ORQUESTA TANGARTE

VIOLENTANGO tar avstamp i den traditionella argentinska tangon, hämtar influenser både från jazz och 70-talets progressiva rock och skapar en samtida, energisk och innovativ tolkning av genren – dramatisk, känsloladdad och häpnadsväckande – utan att för den delen förlora tangons essens och passion.

Kvintettens nyskapande sätt att improvisera och leka med tangons rytmer och klang har gjort dem till en betydelsefull del av den nya musikscenen i Buenos Aires. De förtrollar publiken med en kraftfull och oemotståndlig kombination av musikalitet, teknisk förmåga och ett unikt sound – levererad med attityden av ett rockband.

Bandet tar för närvarande Sydamerika med storm och har släppt fem album och har under de senaste tio åren genomfört trettio turnéer, både nationella och internationella, samt spelat på festivaler som Glastonbury Festival, Vive Latino, Canarias Jazz, Virada Cultural, Jazz al Parque, Nisville Jazz Festival, Savassi Jazz Festival, FIT Festival Internacional de Teatro, Paraty Latino och Festival América do Sul, m. fl.

Violentango består av:
Adrián Ruggiero – bandoneon
Juan Manuel López – gitarr
Santiago Córdoba – slagverk
Ricardo Jusid – bas
Camilo Córdoba – gitarr

ORQUESTA TANGARTE är en argentinsk-svensk, klassisk och traditionell tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar.

Läs mer www.violentango.com

https://youtu.be/iS7nPQv04XY
https://www.facebook.com/pages/Violentango/16200774105
https://open.spotify.com/artist/4oes4usZOLZCgFfYNLwU8K

Picknickföreställning

Pris: Salong 260:- Salong Student/Pensionär 220:- och Balkong 240:- Balkong/Student/Pensionär 200:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.