Fotograf: Anders Rönnlund
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Voracious - SU-EN Butoh Company

SU-EN är en förgrundsgestalt inom den svenska butohn och också den som har tagit konstformen till Sverige. I några av sina tidigare verk har hon gett sig i kast med fysiska och poetiska begrepp som sprickor (Cracks, 2008), ljuvlighet (Luscious, 2009), rodnande (Blush, 2010) och sot (Soot, 2011).

I Voracious möter vi kroppsliga verkligheter såsom hunger, glupskhet, åtrå, begär, törst och desperation. Kroppen har en direkt fysisk relation till världen genom dessa instinkter och drivkrafter. Verket andas jord och förruttnelse.

Men är också en kärleksakt där kroppen vill smaka och äta av världen för att bli ett med den. Något dör så att något annat kan leva. En evig cirkel av liv och död. Rösten är central i verket både som del av ljudbilden och som egen ”kropp” i koreografin. Hungern har sina speciella ljud, hungerskrik, ilskna rop av desperation, gnyende, sorgesång, vaggsång. Andning.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.