• Speltid: 150 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu
  • Artist / Medverkande: Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström

Vreeswijk & Åkerström - Du och Jag Farsan

CajsaStina och Jack på en tillbakablick och tolkningar av dessa två giganter och legender i svensk musikhistoria.

Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två av våra genom alla tider absolut största vissångare. I konsertturnén Du & jag farsan bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och tolkningar av dessa två giganter och legender i svensk musikhistoria. Det blir en varm och stämningsfull kväll där flera av de mest kända och omtyckta låtarna framförs blandat med anekdoter och berättelser från fädernas innehållsrika liv. Självklart kommer det också bjudas på eget material och andra favoriter från då och nu. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av en magisk kväll, en resa genom glädje och sorg, toppar och dalar. Det här är svensk musikhistoria när den är som bäst.

Jack Vreeswijk – Son till Cornelis Vreeswijk, en av de största svenska legenderna i svensk musik. Jack är heltidsmusiker & artist. Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sen många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.

CajsaStina Åkerström – Dotter till en av Sveriges mest älskade trubadurer och vissångare Fred Åkerström. CajsaStinas största hits ”Av längtan till dig”, ”Fråga stjärnorna” och ”Är det så här det känns att komma hem” är klassade som tidlös svensk musikhistoria och har precis som flera av hennes album sålt guld. Senaste albumet Vreden och stormen producerades av Peter Kvint och släpptes hösten 2015 och hyllades av en enig kritikerkår. Singeln Är det så här det känns att komma hem låg under flera veckor på Svensktoppen och spelades intensivt på SR P4 under hela 2015. Cajsa-Stina turnerar flitigt och har förutom sitt egna material gjort sig känd som en fantastisk tolkare av bla pappa Fred, Evert Taube och Ruben Nilsson. Har även en karriär som författare och konstnär. Bor sedan många år utanför Kalmar.

Medverkande: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Peter Kvint (alternativt Petter Näse) - gitarr, Jakob Ellerstedt - piano, Backa Hans Eriksson - bas och Love Tholin - gitarr.

"Att Cajsa-Stina är Sveriges visdrottning råder det ingen tvekan om!"
Uppsala nya tidning

"Applåderna ville aldrig ta slut!" - Uppsala nya tidning

"Jag njöt av varje sekund"
- Fredrik Nyberg, Uppsala nya tidning

"Deras närhet och otvungna sätt att på scenen ge varandra utrymme är unikt!"
Anne Skånér, Kulturbloggen

"Tänkvärda och vackra sånger"
- Corren

"Cajsa-Stinas röst är knivskarp"
- Corren

"Jack och Cajsa-Stina har rott sitt projekt i hamn och det blev en bra konsert!"
- Värmlands Folkblad


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.