• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.transistorfestivalen.se

Walking Rhetorics: You are here / Transistor Live / Transistor 4

En stad utgörs av de strategier som regeringar, företag och andra institutioner utgår ifrån när de försöker definiera staden. Som till exempel tar sitt uttryck som kartor som beskriver staden som en överblickbar helhet.

För en människa som går på gatan blir sättet att se på staden en annan. Människor på gatunivå utgår från taktik snarare än strategi när de rör sig genom stadsrummet. Oavsett gatornas rutnät och huskropparnas placering så tar fotgängaren genvägar och hittar egna sätt att röra sig oberoende av de strategier som ligger till grund för stadens geografi. Vardagen blir genom detta ett konstant intrång på andras territorier.

Det innebär också att regelverk och produkter som finns i vardagen används på sätt som påverkar handlandet, men aldrig helt kan bestämma det, och flyttar fokus från konsumtion till produktion av upplevelser.

Text & Musik: Jörgen Dahlqvist. Medverkande: Liv Kaastrup Vesterskov. Med stöd av Kulturbryggan.
Plats: Coop, Folkets Park.
Datum: 13–14/11 kl. 19.30
Fri entré/förbokning krävs /begränsat antal platser
Biljetter: anna.teatrweimar@gmail.com.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.