• Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Almaz Yebio twist´n´shout och Torbjörn Righard Band

Deliberate Music gör en helkväll på Palladium!!!
Skivbolagets två senaste släpp gör gemensam sak med konsert i Malmö, först Almaz Yebio twist’n’shout och sen Torbjörn Righard band.
Paus mellan banden, förfriskningar i baren, överraskningar i foajén.

Almaz Yebio twist’n’shout
en jazzkvartett med en udda instrumentering: trummor, bas, sax och sång. Gruppen hade några års intensivt arbete före millenieskiftet. De provade egna och andras låtar, skrev fler och utforskade sättningens möjligheter och begränsningar. Efter ett par års turnerande runt om i Sverige och Danmark tog andra projekt överhanden och twist’n’shout lades på is på obestämd framtid.

När de sågs 20 år efteråt, var det spännande att återförenas och se hur det var att spela ihop igen. ”Det var så kul att vi skrev nytt material, åkte ut på turné och spelade sen in en live-platta våren 2017.” Denna kväll firar vi med musiken från nya plattan!

Twist’n’shout:
Karl-Martin Almqvist - saxar
Mattias Hjorth - kontrabas
Peter Nilsson - trummor
Almaz Yebio - sång

Några minnesbilder:
Jag får ett leende läpparna när jag hör att Twist’n’Shout turnerar igen. Spelglädje innebär många saker, t ex att få göra någonting som betyder allt i stunden på en scen för människor som delar ögonblicken då allt händer. När gränsen mellan utövare och publik suddas ut blir konsten angelägen och levande. Detta bor i Twist’n’Shout.
Jacob Karlzon, pianist

När Almaz Yebio Twist’n’Shout gjorde sitt första gig på Jazzfesten i Malmö 1996 var det förvisso en av höjdpunkterna bland sextio-sjuttio framträdanden, men de representerade också det nya gardet. Gränslös ambition och hunger, nyfikenhet och ungdomens orädda upptäckarlust. Kvartetten kastade sig ut i en av jazzens naknaste och mest krävande utmaningar – den ackordslösa. Det som uppstod där och då, var ett unikt musikaliskt manifest. Samspelt och begåvat, med Almaz varma, enastående rika och trovärdiga röst som fixpunkt, svår att ta öronen ifrån. Vilket löfte vi fick om framtiden! I år har det gått 20 år sedan debuten. Alla fyra musiker är idag tungt meriterade klippor och starka förebilder i ett Jazzsverige som vuxit långt utanför våra gränser. De återförenas nu, inte för att söka sin plats hos publiken, utan för att hålla allt de lovade.”
Magnus Bergkvist, Producent Jazz i Malmö 1994-1997

Torbjörn Righard Band
I frifunkgruppen Agurk Players på 90-talet, och folk/jazzgruppen Alwa på 00-talet, utvecklade saxofonisten Torbjörn Righard sitt musikaliska uttryck. Han var en av låtskrivarna för båda dessa grupper, men skrev också en annan slags musik, ofta långsam och meditativ, som inte hade någon särskild grupp i åtanke, egentligen inte alls var tänkt att framföras. Långt senare satte han ändå ihop en grupp för att prova att spela den musiken. Det resulterade i skivan ”The Silent Room” som spelades in på Palaestra i Lund några vinterdagar 2011. Några röster från kritiken:

"Så fint att jag - nästan - känner mig beredd att acceptera höstens antågande" Patrik Lindgren, Musiktidskriften Lira

"Torbjörns sköna tysta rum kommer jag att besöka ofta." Lennart Olausson, Musiktidskriften Lira

"The Silent Room är en mycket stämningsfull, meditativ och framför allt lyrisk skiva/.../Jag blir helfrälst från början/…/ Nu längtar jag efter att höra gruppen live!" Lasse Seger, OrkesterJournalen

"Eftertänksamt, vackert och helt personligt" br> Alexander Agrell, Sydsvenskan

I år ger gruppen ut sin andra skiva, ”Leaving Elm Street”, och ger med anledning av detta vårens konsert på Palladium i Malmö.

Bandet består av:
Torbjörn Righard , saxofon
Johan Ohlsson, piano och dragspel
Svante Lodén, gitarr
Mats Ingvarsson, bas
Bo Håkanson, trummor

Denna kväll dessutom med Almaz Yebio, sång.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.