• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Amanda Linnea Ginman ”Är dimman här också i morgon” - INSTÄLLT

INSTÄLLT

Sci-fi, naturkritik och undergångsdrama

Kan vi föreställa oss en värld där människan inte ser sig som överordnad naturen? I Amanda Linnea Ginmans examensföreställning är undergången redan här, och det är bara början.

Vår värld har sedan många år dominerats av idéen om naturen och människan som vitt åtskilda. Vissa forskare kallar denna tidsålder för den antropecena - en period då människan är den största faktor som påverkar klimat och biologisk mångfald. Men samtidigt består ungefär hälften av människokroppen utav bakterier. Vi är fyllda av andra arter, de lever i oss. Du är inte ett “du”, utan snarare ett “vi”.

Också teaterrummet är ett vi. En plats där vi kan föreställa oss nya samhällen och ställa frågor kring vår existens på jorden. Med utgångspunkt i naturkritiska texter och feministisk sci-fi av Ursula K. Le Guin är denna föreställning ett försök att genom teater och dramatik drömma fram en radikalt annorlunda värld. Vi hoppas det blir både en fest och en meditation.

Är dimman här också imorgon är Amanda Linnea Ginmans slutproduktion på Masterprogrammet i Teater vid Teaterhögskolan i Malmö. Föreställningen görs i samproduktion med Den Danske Scenekunstskolen.

Amanda Linnea Ginman (DK) är regissör och dramatiker. Tillsammans med regissören Camille Sieling Langdal driver hon produktionsbolaget ForestillingFem och arbetar i Poesiens Hus/Den Frie Udstillingsbygning

Regi: Amanda Linnea Ginman | Text: Vanessa Moliné Tychsen m. fl. | Med: Troels Kortegaard Ullerup, Nanna Plechinger Tychsen | Scenografi: Sofia Stål | Ljus: Mads Eckert Hermanssen

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.