• Kategori:
  • Hemsida: http://amiralensstorband.se

Amiralens storband - Musikalmusik under ledning av Mårten Lundgren

Amiralens storband med Mårten Lundgren
Vokalister: Rosa Rydberg o Petri Soikkeli
Presentatör: Sixten Nordström

Populära Amiralens Storband bildades våren 1971 – alltså för hela 48 år sedan. Det bestod till en början av musiker som hade spelat på legendariska danspalatset Amiralen i Malmö i Harry Arnolds och Leif Uvemarks numera legendariska orkestrar. Några av originalmedlemmarna är faktiskt med fortfarande!

Även om besättningen givetvis har förnyats en del genom åren, så är repertoaren till stor del densamma som den var då bandet föddes. Det vill säga odödliga melodier ur den digra amerikanska sångboken och jazzklassiker hämtade ur de outtömliga skattkistor som swingepokens storband lämnade efter sig.

Vid konserten i Vellinge kommer Amiralens Storband, anfört av Mårten Lundgren, bland annat att bjuda på en rejäl bukett melodier hämtade ur diverse mer eller mindre välkända musikaler. Både sådana som vi sett på scenen, som ”My Fair Lady” och "The Sound of Music”, och på bio. Och bandets båda sångsolister, Rosa Rydberg och Petri Soikkeli, kommer givetvis att visa upp sig mellan varven.

Just denna eftermiddag kommer presentationerna att skötas av en av bandets trognaste ”fans” genom åren, en man som kan det mesta om musik: programledaren för TV-serien Kontrapunkt i 13 år(!), föreläsaren, författaren, pedagogen och musikdirektören Sixten Nordström! Vill det sig riktigt väl, kommer han kanske att slå sig ned vid flygeln och spela med i ett eller annat nummer…

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.