• Speltid: 90 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teaterinsite.se
  • Artist / Medverkande: Teater Insite

Att se

MIDSUMMER STORIES – Ett internationellt dramatikerprojekt.
Presenteras av nordicDRAMAplatform i samarbete med Teater InSite.
Fyra korta berättelser iscensätts platsspecifikt. I Malmö är tematiken ”Att se” vilket skildras och tolkas på fyra helt olika sätt. Föreställningen utgår från Malmö Stadsbibliotek den 19/6 och från Kroksbäcksskolan, Flamman den 20/6.

Med inspiration av den nordiska midsommaren, då solen står som högst och dagen blir som längst, har 16 dramatiker skrivit historier som belyser vår samtid på nordiska halvklotet.

”Att se” är det gemensamma temat som sammanför berättelserna. Genom dramatikernas tolkningar av dessa två ord, får vi en glimt i mångsidiga skildringar; individuell och gemensam ångest och hopp, som vi dagligen måste se i vitögat.

OBS! ATT SE genomförs som ”Turboteater”:
Projektet genomförs med de inblandade under sammanlagt fem dagar, d.v.s. 2-3 repetitionsdagar och 2 speldagar.

Midsummer stories är skrivna av dramatiker från; Island, Norge, Danmark och Sverige, där de arbetat nationellt tillsammans i grupper och skapat grundhistorien till föreställningarna. Att dela idéer och att skapa verken tillsammans, har varit en viktig del av processen och nu vill nordicDRAMAplatform dela resultatet med en publik i dessa länder.

I Malmö möter publiken texter från fyra dramatiker:
Gyrid Axe Øvsteng (Norge),
Sigurbjörg Prastardóttir (Island),
Peter Hugge (Danmark),
Martin Lindberg (Sverige),

Dramatikerna har handletts av Simon K. Boberg.
Iscensättning:
Matthias Hahne Thorbjörnsson
Niclas Fransson

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.