• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Banditsagor & friendly fire ”Nightwalkers Malmö”

Det finns bara en regel när det gäller drömmar, spöken och proletärer: Var försiktig, de kommer bara fram på natten! Kom med oss och håll ögonen öppna - du drömmer redan, nu ska du falla i sömn!

Genom en nattlig expedition, eller för att vara mer exakt en night-walk, undersöker de drömmarna och mardrömmarna hos dem som en gång kallades “arbetare” eller “proletärer”. Natten undergräver dagens ordning och därför är det nattetid de följer, samlar och bearbetar spåren av deras individuella och kollektiva liv. De letar också efter “arkivet över arbetarnas drömmar” som väntar på att bli återupptäckt, återskapat och återdrömt. Skiftande mellan rollerna som urbana arkivarier, arbetsarkeologer, meddrömmare och sist men inte minst spökjägare, bjuder skådespelarna publiken att följa dem i jakten på 1900- och 2000-talets framtider. Föreställningen utspelar sig i Malmös postindustriella stadslandskap; i fabrikerna, arbetarnas bostäder och dess gator som kvarlevor av en svunnen politisk framtid.

Följ dem genom ett okänt Malmö. Nightwalkers och nightworkers förena er! Dröm! Publiken kommer att vandra utomhus under föreställningen som är på engelska.

Nightwalkers Malmö är ett samarbete mellan den Malmöbaserade gruppen Banditsagor, som arbetar med aktivt berättande i möten med publiken och scenkonstkollektivet friendly fire från Leipzig som arbetar med text, performance och installation där spöken, djur och monster ofta möts.

Team: Melanie Albrecht, John Hanse, Malin Molin, Oskar Stenström, Michael Wehren | Med stöd av: Malmö kulturstöd, Kulturrådet och Konstnärsnämnden.

På engelska


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.