• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://www.palladium.nu

BOB HANSSON - ALLVARLIGT TALAT. LIVET, HUR FAN GÖR MAN?

Det kan vara svårt att leva. Lätt också. Det är komplicerat med kärleken. Men ibland bara är den där - stormande härlig. Musik kan vara för jävligt, men oftare raka motsatsen. Självförtroendet en kall och regnig dag i mars när det borde vara vår, kan vara svårt att få upp på topp – men ibland beror det kanske på att vi tänker mer på vad vi inte har än på vad vi faktiskt har. Ja, livet är inte alltid enkelt. Men kanske inte omöjligt ändå.

I föreställningen ”Allvarligt talat. Livet, hur fan gör man?” gör Bob Hansson ett fylligt urval ur sina svar i radioprogrammet Allvarligt talat i P1. Och det är förstås svar på frågor som läsarna har st till hans bok med samma namn ställt – men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv. Det är därför svaren blir så kloka, innerliga och nära.

Det är som att sitta ned med en god vän och vrida och vända frågorna som vi alla har. Om varför vi irriterar oss på dansbandsmusik, om vi kan leva ett oeffektivt liv, varför lycka och ängslan ofta hänger ihop eller varför man måste vara där allt händer – eller vad som är motsatsen till evigheten? Och förstås vad egentligen kärleken är och hur den fungerar – och vad livet egentligen går ut på. Varför finns vi? Bob Hansson har länge svarat på frågor i Allvarligt talat och han är den mest lyssnade svararen i programmet, och kanske är han det för att hans svar är relativt öppna, de får oss att se in i oss själva på nytt, får oss att se att vi kanske har svaren inom oss. ”Allvarligt talat. Livet, hur fan gör man?” är en föreställning som får oss att se världen på nytt. För det är ju något vi alla undersöker hela tiden – Livet, hur fan gör man, egentligen?

Bob Hansson är född 1970 och har sedan debuten 1998 givit ut ett femtontal böcker. Han har skrivit i de flesta genrer: romaner, essä och tankeböcker – och dessutom ett antal skivor med musik och poesi. 2018 gav han ut ”Tankar för dagen. Manual för ett snällare liv” och innan dess kom diktsamlingen ”…och grannsämjan är en långsam bödel” här på Ordfront Förlag.

Senast Bob Hansson var ute på turné var det med föreställningen "Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt” 2018/2019 som tog honom från Luleå i norr till Ystad i söder. Föreställningen filmades på ett utsålt Stora Teatern i Göteborg och visades i SVT1 våren 2020.

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : tisdag 26 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 415 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp
 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : onsdag 27 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 415 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.