• Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - EN BÄTTRE MORGONDAG - KORTFILMSPAKET OCH SEMINARIUM

Sveriges unga akademi och LadyBug Festival presenterar stolt seminariet och kortfilmspaketet En bättre morgondag. Tillsammans tittar vi på fem utvalda kortfilmer med fokus på framtiden.

En av filmerna som visas heter Tom, en film som var det vinnande bidraget i den kortfilmstävling som under hösten arrangerades av Sveriges unga akademi, LadyBug och BUFF Filmfestival. Tom handlar om en pojke som inser att han är alldeles ensam.

Med avstamp i filmernas olika teman leder en grupp forskare samtal om till exempel internetfenomen och vardagsrasism. Ni får träffa en logoped, en IT-forskare, en filmvetare, en statsvetare och en medie- och kommunikationsforskare. Seminariet leds av Robert Lagerström, IT-forskare på KTH och ledamot i Sveriges unga akademi, samt Aase Högfeldt, grundare och konstnärlig ledare för LadyBug Festival.

SVERIGES UNGA AKADEMI
En tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige, med en verksamhet som vilar på fyra ben: forskningspolitik, internationalisering, tvärvetenskap och utåtriktade aktiviteter.

LADYBUG FESTIVAL
En inspirerande, icke vinstdrivande, festival med fokus på film, konst och kultur i perspektiv av jämlikhet, rättvisa och miljö. Ladybug festival arbetar för mångfald och har varit en mötesplats för en bred publik sedan 2009.

SHE
Ajo. Kosovo 2018. Regi: More Raca. 12 min. Albanskt tal. Engelsk text.
En familjs problem stannar inom familjen, säger Zanas bror. Mamman har blivit omplåstrad på sjukhuset och tigande åker familjen därifrån. Hon blir tillsagd att inte prata med polisen. Under bilfärden får syskonen reda på att deras pappa planerar att gifta bort Zana till en okänd man i Tyskland. Nu är det upp till Zana och hennes mamma att ta ett modigt beslut.

SWATTED
Frankrike 2018. Regi: Ismaël Joffroy Chandoutis. 21 min. Franskt tal. Engelsk text.
Live-sändningar av datorspel avbryts abrupt av instormande poliser, beväpnade med automatvapen och tårgas. Fenomenet kallas ”Swatting” inom datorspelscommunity. Hackare ringer upp larmcentralen under falsk identitet och iscensätter att en tragedi pågår för att sedan iaktta hur polisen stormar sovrummet hos den ovetande datorspelare som utsetts till offer. Allt livesänt över internet. I dokumentären ”Swatted” får vi följa med till USA där fenomenet är ett återkommande problem.

SWÊDÎ
Sverige 2018. Regi: Sosi Chamoun. Svenskt, Turkiskt tal.
En kvinna är i affären för att handla mensskydd. Bland hyllorna i affären märker hon att en anställd följer efter henne. En film om fördomar samt att känna någons anklagande blick i nacken.

TOM
Tom, en sorgsen kille med destruktiva tankar, vaknar upp till en tom värld utan människor. Alla är försvunna och nu är Tom alldeles ensam. Vinnare av BUFFs kortfilmstävling ”En bättre morgondag” för unga filmskapare.

FUCKING COLA
Nederländerna 2018. Regi: Sophie van de Pol. 10 min.
17–årige Stef kämpar med sin stamning. På sin farmors kalas vill han själv berätta om sina studier men familjen tar som vanligt orden ur munnen på honom. Denna gång vill Stef inte låta sig tystas.

___________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 60 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 15 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.