Jarvik The Kicksled Choir Timo´s Winter Cleats Rain,Rain run Away Lolo Kimya
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - KORTFILMSTÄVLAN

Region Skånes kulturnämnd instiftade priset för bästa barn- eller ungdomskortfilm med syfte att höja kortfilmens status och betydelse inom barn- och ungdomsfilm. Priset premierar den filmskapare som gjort festivalens bästa kortfilm. Kvalitet och nyskapande är viktiga bedömningsgrunder för valet av pristagare.
Prissumma: 100 000 kronor.

Rek åk 5-7

STAD NR 13
Sverige 2020. Regi: Salad Hilowle. 9 min. Svenskt tal. Svensk text.
En rymdfarkost som har misslyckats med sitt uppdrag kan krascha ner på jorden när som helst, men i en liten svensk stad tycks livet lunka på som vanligt. Ögonblick från livet i staden varvas med elvaårige Omars filosofiska tankar.

JARVIK
Kanada 2019. Regi: Emilie Mannering. 20 min. Franskt tal. Engelsk text.
Lea har en hjärtsjuk lillebror, en liten syster och en mamma utan pappan som är död. Hon tar mycket ansvar men behöver också få vara en ung tonåring med egna behov.

THE KICKSLED CHOIR
Sparkekoret. Norge 2020. Regi: Torfinn Iversen. 18 min. Norskt tal. Engelsk text.
Gabriel vill gärna gå med i kören som sjunger för att samla in pengar till det lokala flyktingboendet. Problemet är att hans pappa är starkt emot flyktingar och hamnar i bråk med en av dem. Hur ska Gabriel hantera situationen?

TIMO’S WINTER
Inverno. Italien 2020. Regi: Giulio Mastromauro. 17 min. Grekiskt tal. Engelsk text.
Timo är yngst i familjen och hjälper till att göra i ordning tivolit efter karusellernas vinterdvala. Han arbetar hårt men det är något mer än vintern som håller familjen i ett fast grepp.

CLEATS
Krampon. Turkiet 2019. Regi: Abdullah Şahin. 11 min. Turkiskt tal. Engelsk text.
Emir kommer från krig och flykt. Hans nya vänner i Turkiet förbereder sig för att provträna för det lokala fotbollslaget – men då måste man ha dubbskor. En film om vänskap, uppoffring och medmänsklighet.

RAIN, RAIN, RUN AWAY
Gronde marmaille. Frankrike 2019. Regi: Clémentine Carrié. 15 min. Franskt tal. Engelsk text.
Det är sommarlov. Boubou och Dani blir uttråkade på husvagnscampingen. De bestämmer sig för att rymma mitt i hettan. En film om frihet och äventyr.

LOLO
Tyskland, Brasilien 2019. Regi: Leandro Goddinho, Paulo Menezes. 14 min. Engelskt tal. Engelsk text.
11-åriga Lolo är gay och försöker övertyga sin första kärlek, Max, att öppet gå ut med deras förhållande på kvällens skoldisco. En hämningslös, rolig och sprudlande film om vänskap, kärlek och att ha roligt.

KIMYA
Nederländerna 2019. Regi: Amira Duynhouwer. 9 min. Swahiliskt, nederländskt tal. Engelsk text.
Josephine är hemma själv en kväll för första gången någonsin. I väntan på att familjen ska komma tillbaka ser hon sitt hem med nya ögon. Kimya betyder ’tystnad’ på Swahili.

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 13 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.