UTAN ER THE WALKING FISH MY SISTER DANCES SKA VI CYKLA I MUNKA?
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - UPPROR KORTFILMSPAKET: OLIKA UPPVÄXT

UPPROR KORTFILMSPAKET / REKOMENDERAS FRÅN 11 ÅR / 59 MIN

Filmer för dig som gillar att lämna biografen med ett leende på läpparna!

ALL EYES ON ME
Iran 2019. Regi: Saber Tararcheh. 11 min. Persiskt tal. Engelsk text. Rekommenderas för gym.
En ung kvinna vill tatuera sig. Mamman vädjar på telefon: “pappa blir arg, det går inte att ångra!”. Hos tatueraren kan man få se sitt motiv testat på en blind mans kropp. En visuell och fängslande film om mod, tradition och ungdom.

UTAN ER
Utan Er. Sverige 2020. Regi: Jean-Luc Mwepu. 13 min. Swahiliskt, svenskt tal. Engelsk text. Rek gym.
Mitt i en svensk skog lever flyktingarna Idris och Kojo i hemlighet. De är de sista överlevarna från sin afrikanska klan. En vacker, visuell och poetisk film om saknad, längtan och tillhörighet.

THE WALKING FISH
Japan, Nederländerna 2019. Regi: Thessa Meijer. 19 min. Japanskt tal. Engelsk text Rekommenderas för gym.
Mutsumi är speciell och har ett särskilt förhållande till vatten. Hon kan nästan allt som andra kan men är också som en fisk som lärt sig gå. Och hon längtar alltid till havet. En dag är längtan för stark för att motstå.

MY SISTER DANCES
Norge 2018. Regi: Johanna Pyykkö. 15 min. Norskt tal. Engelsk text. Rek gym.
Ebba är 15 år, har social fobi och saknar vänner. Hennes storasyster Andrea har Downs syndrom, är väldigt populär och har massvis av vänner. Uttråkad följer Ebba med sin syster på fest där spänningen mellan systrarna blir en ordentlig prövning.

SKA VI CYKLA I MUNKA?
Sverige 2020. Regi: Simon Bendroth. 8 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek gym
En till synes enkel fråga leder till reflektioner om barndom och vuxenliv när Jojje och Simon tillbringar sin sista dag tillsammans i samhället där de har vuxit upp. Vad ska hända nu?

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 13 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.