Fotograf: Erika Larsson
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET Upptäck Victoria!

Albumrelease och konsert

Innerliga, oförställda texter, distade, ödsliga gitarr- och ljudmattor, förförisk, vemodig cello och bultande beats i korsningen där visor och pop möter rock och electro. Det experimentella bandet ”Fullmånen Från Helvetet” startade som Cecilia Nordlunds (Souls, Monkeystrikes, Sunshine Rabbits, Dollykollot) soloprojekt men har nu utvecklats till ett fulländat band där alla medlemmarna blivit som en enda kropp.

Bandet vill skapa nya tidsfickor och ljushål för lyssnaren att förlora sig i. Suggestiva drömbanor som får dig att känna som att du gått vilse i en förhäxad urskog en dimmig månskensnatt eller vandrar längs ödsliga storstadsgator.

Välkommen till en helkväll på Victoriateatern för att fira släppet av Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetets första fullängdsalbum! Både EP:n som släpptes våren 2017 och det nya fullängdsalbumet som släpps 28 november är inspelade i AGM Studio med Christoffer Lundqvist som producent.

På scen:
Cecilia Nordlundsång, gitarr
Sjunger och spelar i alternativa rockbandet SOULS som nyligen återförenats. Har även spelat i Monkeystrikes, Cilihili, Sunshine Rabbits och skrivit musik med Karin Dreijer och Marit Bergman.

Åsa Gjerstadcello
Studio och livemusiker. Nu aktuell med Kerim Arhan och Lena Måndotter. Hon har också spelat med bl a Moonbabies, Golden Kanine, New Partner, Lotta Wenglen, Miranda Gjerstad och Pelle Ossler

Lotta Wenglénpercussion, synth, sång
Producent, musiker och artist med egen lång solokarriär. Driver det egna skivbolaget Margit Music. Aktuell med bandet Blind Lake tillsammans med Måns Wieslander. Spelat i Sunshine Rabbits, ba-ba-loo och Dollykollot.

Julia Giertzoljud, synth, effekter
Julia Giertz är ljudkonstnär/ljuddesigner som samarbetar bl.a. med Marie Topp (DK), Sindri Runudde (SE), Tyler Matthew Oyer (US), Andros Zins-Browne (US) och Lisa Nyberg (SE). Aktuell med soloverket SHRILL för Notam i Oslo.

Gästartist: Helena Fa Jureénoljud, skrivmaskin och effekter
Konstnär och experimentell musiker. Arbetar med berättelser från nu och då. Har genomfört ljudinstallationer, solo- duo- och grupp-performance i bl.a USA, Finland och Sverige. Arbetat med ljudkonstduon 100110 samt skrivit och komponerat musik på bl.a skrivmaskin, banjo, orgel och elektronik. Ingår även i nyligen startade psykedeliska folkduon Transversum.

Support: RAVEN - An Exploration Of Nightmares
En audiovisuell performance-akt där publiken bjuds in till en magisk och obehaglig värld. Genom musik/ljud, text, video, performance och scenografi återskapar Simone Wingfors sina nattliga mardrömmar. Du får följa med in i en surrealistisk upplevelse där ljudbilden pendlar mellan vackra ljudlandskap och suggestiva besvärjelser uppbyggda av samplade ljud blandat med röst och loopar.

RAVEN IS AN AUDIO VISUAL PERFORMANCE ACT.
AN EXPLORATION OF DREAMS.
A REEXPERIENCE OF NIGHTMARES.

Lyssna:
www.cecilianordlund.com
www.fullmanen.com
https://open.spotify.com/artist/2pRDUyFcoZeEuVAMdJ4o05
https://www.facebook.com/cecilianordlundmusic/?ref=br_rs


Picknickföreställning

Pris: 100:- och Pensionär/Student 50:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.