• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/cheer-up

Doc Lounge - Cheer Up

Vi upplever vår tonår igen och får insyn i Cheerleadingvärlden i Finland. Den 14 mars är det dags för att få fler perspektiv på sammanhållningen i ett lag bestående av tonåringar och en driven coach. Självfallet får vi lära oss nya cheers också, både på finska och svenska.

CHEER UP
Christy Garland / Finland / 2016/ 86 min
Miia, den ambitiösa tränaren av Finlands sämsta cheerleading laget är trött på att förlora. Hon tar en resa till Cheerleadingens ursprung och blir inspirerad av det amerikanska tankesättet som driver världens bästa hejarklack framåt. Miia återvänder till Finland som en tuffare tränare, hon pushar sina flickor till bristningsgränsen ... men det är vad laget verkligen vill?

Cheer up suddar ut gränsen mellan rolig och tragik, som betraktare utsätts man för komiska misslyckande, brutna näsor och tårar. Regissören Christy Garland är känd för att både och samtidigt arbeta med observationer och fiktiva händelser som berättarteknik.

Förutom tränaren Miia, fokuserar filmen på två cheerleaders i laget, Patu och Aino. Patu sörjer över sin avlidna mor medan hennes far väntar en ny bebis med sin flickvän. Aino försöker att avgöra om hennes resa att upptäcka sin identitet faller samman med att vara en del av ett laget eller inte. Miia försöker att lära sig så mycket som möjligt av de bästa cheerleaders i Texas, men hennes privatliv blir mer och mer komplicerat och lärdomarna från Texas går inte riktigt att etablera. Var och en av kvinnorna hantera sin egen personliga, liksom cheerleading, kamp.

“a biting portrait of young womanhood” iD-VICE Magazine

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.