• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: Generation Wealth

Äntligen säsongspremiär! Vi vill välkomna er till en sprillans ny filmhöst och den här säsongen blickar vi framåt, siar om framtiden, förstås genom våra fantastiska filmer.

Först ut är Generation Wealth, en film av Laureen Greenfield, skaparen av bland annat The Queen of Versailles. Generation Wealth fortsätter på liknande tema, den skildrar en materialistiskt och image-besatt kultur, och ett samhälle som till mångt och mycket bygger på strävan efter rikedom och välstånd, men på bekostnad av vad?

Laureen Greenfield
2018 / USA / 108 min
Språk: engelska
Undertext: svenska

Generation Wealth är en inblick i den skruvade värld vi lever i idag. Där drömmen om lycka och framgång tagit sig an allt mer extrema attribut. Lauren Greenfield skildrar i sin film en materialistiskt kultur, besatt av image och yta. Ett samhälle som till mångt och mycket bygger på strävan efter rikedom och välstånd, men på bekostnad av vad? Filmen är dels en personlig resa för Greenfield, men även en historisk essä. Tankar om girighet och narcissism väcks och frågor såsom om vi kan fortsätta leva som vi gör, och till vilket pris, är oundvikliga.

Dörrar öppnar kl 19.00
Filmen börjar ca kl 20.00
Information in English: http://doclounge.se/films/generation-wealth

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.