• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: Inventing Tomorrow

En grupp visionära unga forskare från hela världen med överraskande lösningar på akuta problem är på väg mot VM i vetenskap.

Denna kväll är helt GRATIS! K3 bjuder på inträde, forskning och tårta! En kväll fylld med hopp, innovation och framtidstro i samarbete med K3 (Malmö Universitet) som i år firar 20 årsjubileum.

"These extraordinary, driven, eco-compassionate children are cancelling the apocalypse"
- The Nerdist

INVENTING TOMORROW
Laura Nix
2018 / USA / 105 mins

Med visionära idéer, talang och en god dos av fantasi arbetar spirande forskare från hela världen för att kvalificera sig för VM i vetenskapen. Men inte bara det. Den 16-åriga indiska Sahithi försöker utveckla en lösning på föroreningarna i Bangalores vackra vattenlandskap som fyller stadens gator med besvärliga berg av giftigt skum. Detta medan hennes unga kollegor från Hawaii, Mexiko och Indonesien söker efter lösningar och uppfinningar med samma originalitet och innovation på lika akuta problem, men i sina egna länder.

Från vitt skilda livsvillkor, men med en gemensam optimism och nyfikenhet, arbetar de både tillsammans och var för sig med de potentiellt banbrytande idéerna som kan föra dem till den internationella teknik- och vetenskapsmässan ISEF i USA - och därifrån vidare ut i världen. En värld som har ett enormt behov för dem och deras idéer. Laura Nix följer dessa spännande och ibland nervkittlande processer noga, och det är omöjligt att inte bli djupt imponerad och inspirerad av så unga sinnen som kan tänka så radikalt utanför ramarna

K3 bjuder på inträde, forskning och tårta!
Inventing Tomorrow visas i stolt samarbete med K3 - Institutionen för konst, kultur och kommunikation på Malmö Universitet.
Sedan 1998 har Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) vid Malmö universitet fört samman kultur, teknik, design och kommunikation på nya och innovativa sätt. Vi arbetar med tvärvetenskapliga utbildningar och forskning som kombinerar vetenskaplig och akademisk teori med konstnärliga metoder och praktiska moment. Nu bjuder vi in Malmöbor, samarbetspartners, studenter och alumner till öppna samtal och nya möten för att uppmärksamma vårt 20-årsfirande.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: GRATIS! K3 BJUDER PÅ INTRÄDE! (Dock är det fortfarande ett begränsat antal platser.)

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.