• Speltid: 95 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/little-yellow-boots

Doc Lounge Malmö: Little Yellow Boots

Hur kan vi hjälpa våra barn och barnbarnsbarn, femtio år från nu? En resa om när historia, nutid och framtid vävs samman med perspektiv ifrån hela världens hörn. Kvällen gästas av filmens regissör!

John Webster/ Finland / 95 min / 2017
Språk: Engelska, Finska
Undertext: Svenska

Vilken planet för vi vidare till kommande generationer? Vad kan den enskilda människan göra för klimatet? Det här är de centrala frågorna som regissör John Webster ställer sig i filmen till sitt barnbarnsbarn - en tjej vid namn Dorit som kommer att födas år 2060, och vars små gula stövlar kommer att vandra på en annorlunda planet.

“Finländaren John Webster lyckas med mycket i dokumentären Little Yellow Boots, men framför allt är det här en av de vackraste, finstämda och personliga filmer i genren klimatdokumentärer på väldigt länge.”
Sebastian Hansson, Filmtopp

Filmen tar oss med på en känslosam resa från USA, genom det kalla Sibirien till Marshallöarna i Stilla Havet. Historia, nutid och framtid vävs samman till en tankeväckande men hoppfull skildring av klimatet vi lever i och lämnar efter oss.

REGISSÖRBESÖK: Regissören John Webster gästar visningen för ett samtal efter filmen. Vad var den största utmaningen med filmen och har han en lösning gällande klimat och framtiden? Lyssna på svaren och ställ just din fråga!

Information in English:
http://doclounge.se/films/little-yellow-boots

TID: OBS! Dörrar öppnar kl 18.00 / Filmen börjar ca kl 19.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.
Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://doclounge.se/malmo

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom konceptet ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.

Visningsplatser 5/12:
Kulturskolan Landskrona
Båstads bibliotek
Kirsebergsbiblioteket Malmö

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.