• Speltid: 89 min
 • Arrangör:
 • Samarrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://www.doclounge.se/

Doc Lounge Malmö pres. Döttrar

En exklusiv förhandsvisning av dokumentärfilmen Döttrar med besök av regissören Jenifer Malmqvist

I Döttrar möter vi Sofia, Hedvig och Maja som växte upp på landsbygden i södra Sverige med deras mamma Carolina – en självlysande personlighet och en hängiven mor. År 2010, samma dag som Hedvig fyllde 10 år, tog Carolina sitt eget liv. Maja hittade henne först. Sofia minns bara hur hon hindrades att se in genom fönstren. I dag är tjejerna – då 8, 10 och 16 år gamla – unga vuxna.

Livet har fortsatt, men de har alla kämpat på olika sätt för att hantera sorgen. De har knappt pratat om sin mammas självmord med varandra, vänner eller familj och nämner det sällan för nya bekantskaper. Att Carolina led av bipolär sjukdom – en kamp som hon dolde för sina döttrar – fick Sofia reda på först nyligen. När systrarna nu kliver in i vuxenlivet känner alla tre ett behov av att förstå sina upplevelser och prata mer öppet om sin mammas död.

Filmaren Jenifer Malmqvist träffade systrarna 2011. Hon började filma nästan direkt och följde dem under ett jobbigt år. Ett decennium senare återvänder Jenifer till dem och försöker förstå deras resa med sorg. Systrarna delar minnen och sina egna tolkningar av händelserna fram till, och efter, sin mammas självmord. Filmen dokumenterar den här intima processen och flickornas vardag när de brottas med sin förlust i efterdyningarna av deras trauma. Genom att använda filmat material från både barndom och nutid, erbjuder Döttrar ett unikt perspektiv på sorg och förlust. Och viktigast av allt: hopp till de som befinner sig i en liknande situation.

Innan filmen bjuder koreografen Nurtan Lilly och dansarna Sofia Hallborn och Emma Sundbergh på livedans på Babels scen. Dansen är specialkoreograferad av Nurtan Lilly och inspirerad av systrarna i filmen Döttrar.
Nurtan Lilly är en Malmöbaserad koreograf, dansare och lärare. Hennes bakgrund är i flera olika dansstilar och hon har flera års erfarenhet inom industrin. Nurtan blandar och leker med olika tekniker, dynamik och musikalitet och använder rörelse som uttrycksform och för att berätta historier. Just nu arbetar Nurtan Lilly på Malmö Dansfabrik och med flera olika dansprojekt i Sverige och Danmark.

Till dansuppträdet har Bill Elz - Malmöbaserad producent, låtskrivare och musiker - specialkomponerat ett stycke. Vanligtvis hittar vi Bill Elz i bandet Crying Day Care Choir, men ikväll hör vi honom som soloartist. Med syntar, piano och sång blandar Bill elektronisk musik med sin ömma sångröst för att skapa ett emotionellt landskap för dig att besköka.

Dessutom kommer Doc Lounge-favoriten DJ Matilda Lind tillbaka till oss. Hon har varit aktiv på Malmös DJ-scen sedan 2014 och har spelat på alla dina favoritklubbar. Hon är ena halvan av FLAKY, har drivit sin egna klubb med samma namn på Moriskan och öppnat för artister som Illa J, Le1f och Princess Nokia.

Med Doc Lounge Guldkort får du samtliga höstens filmer för 400 kr.

 • Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 4 oktober
  Tid : 19:00 , ( Filmen börjar 20:00 )
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  • Student/Pensionär: 80 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.