• Speltid: 160 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: https://www.skillingeteater.com/

Don Quixote 201.8

I Skillinge Teatersstora sommarföreställning om Don Quixote berättas denna dråpliga och komiska historia med många olika infall och uppslag samt en stor konstnärlig lekfullhet som tar oss från dåtid till nutid och tillbaks igen.

Vi tar fasta på Don Quixote som en kämpande människa som vill skapa en bättre värld. Resultatet är en frodig, suggestiv, experimenterande och energisk Don Quixote i regi av Nils Peder Holm. Dans och koreografi, humor och svärta blandas med ypperligt skådespeleri och visuella upplevelser.

Don Quixote 201.8 är framarbetad gemensamt av ensemblen och lyfts fram av en suggestiv och konstnärlig ljus- och ljusdesign gjord av Ilkka Häikiö och Jonas Åkesson med scenografi av Marta Cicionesi.

Den internationellt erkände dansaren och koreografen Lidia Wos står för uppsättningens koreografi.

Don Quixote skrevs i början av 1600-talet av Miguel Cervantes under den brinnande inkvisitionen, feodalismens klassförtryck och i en tid då kvinnans värderades som en lägre stående varelse. Det är dock ett verk som in i märgen dissekerar makten och orättvisorna men Cervantes kom undan med det då kritiken definieras genom en sk dåres ögon.

Verket har blivit framröstad som världens bästa bok – om detta stämmer eller inte kan diskuteras, men detta är tveklöst ett av historiens mest betydande litterära verk som än i dag har något att säga om människans strävan.

Skillinge Teater är Österlens stora sommarscen för teater och på de tre scenerna erbjuds ett brett kulturutbud. Passa även på att njuta av mat och dryck i Skillinge Teaters restaurang som håller öppet hela sommarsäsongen, alla dagar utom måndagar mellan 12.00 - 21.00.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.