• Kategori:
  • Hemsida: http://henriksresor.se

Don Quixote 201.8 - teaterresa inklusive middag, t o r Malmö - Skillinge Teater

Av Miguel Cervantes

Don Quixote skrevs i början av 1600-talet av Miguel Cervantes. Den har blivit framröstad som världens bästa bok – om detta stämmer eller inte kan diskuteras, men detta är tveklöst ett av historiens mest betydande verk.

Don Quixote handlar om en fattig adelsman, Alonso Quijano, som förläst sig på romantiska riddarromaner. Uppfylld av ridderliga ideal om rättvisa, etik och moral bestämmer han sig för att bege sig ut i världen för att ställa saker till rätta. Tillsammans med sin trogne följeslagare Sancho Panza får de uppleva såväl medgång som motgång.

Don Quixote är en kämpande människa som vill skapa en bättre värld. Vi berättar denna ofta dråpliga och komiska, historia med sina många olika infall och uppslag med en stor konstnärlig lekfullhet. En frodig, suggestiv och energisk Don Quixote i regi av Nils Peder Holm. Dans och koreografi, humor och svärta blandas med ypperligt skådespeleri och visuella upplevelser.

Föreställningen är framarbetad gemensamt av ensemblen och lyfts fram av en suggestiv och konstnärlig ljus- och ljuddesign gjord av Ilkka Häikiö och Jonas Åkesson med scenografi av Marta Cicionesi. Den internationellt erkände dansaren och koreografen Lidia Wos står för uppsättningens koreografi. Föreställningen spelas i Skillinge Teaters ombyggda scenrum som ger 10 meter i takhöjd och en nästan dubblerad scenyta. Speltid ca 2 1/2 timme inklusive paus.

I resan ingår teaterbiljett, buss från Malmö, matpaket på Skillinge Teater som består av valfri varmrätt från menyn, valfri efterrätt samt kaffe/the inkl påtår hela kvällen.
Sammantaget pris för hela resan 750:-/person
Bordsdryck, vin och öl finns att köpa på plats
Vänligen meddela vegetarisk kost eller allergier till: info@henriksresor.se

Henriks Resor står redo för avfärd från Malmö till Skillinge 17.30 – Busshållsplats mitt emot Elite Hotel Savoy vid Malmö Central Station. Bussresan tar ca 75min.
Bussen är tillbaka i Malmö ca 01.00.

Regi & manus: Nils Peder Holm
Skådespelare: Boel Marie Larsson, David Weiss, Jonas Oscarsson, Matilda Dahl, Kalle Löfqvist, Maela Patty Araoz
Koreografi: Lidia Wos
Scenografi: Marta Cicionesi
Kostym: Karin Lindahl Oscarsson
Ljusdesign och video: Ilkka Häikiö
Ljuddesign och video: Jonas Åkesson
Dramaturgi och produktion: Karin Johansson-Mex

Samling och avslut:

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.