• Speltid: 150 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.manteatern.se/default.asp?pid=189&sub=172
  • Artist / Medverkande: Bombina Bombast

Dubbla Begär

Vi förstår var mellanrummet ligger. Men inte hur det ser ut. Många passerar, men få stannar.

Dubbla begär är en undersökande teaterföreställning om kvinnlig bisexualitet. En flytande, ibland gränslös sexualitet som inte är bunden till ett kön. Väljer hon mellanrummet, eller är det vi som placerar henne där, på en plats som vi bara kan förstå på grund av konturerna.

Det pågår en daglig klassificering utav människor, inte minst när det kommer till sexuell läggning och kön. Vi vill synliggöra den inre konflikt som kan uppstå hos den som identifierar sig som bisexuell, men också den förvirring och irritation som kan upplevas från omgivningen. Vi förväntas ta ställning och göra tydliga val. Vi frågar; är det möjligt att göra politik av att inte välja?

Regi & manus: Emma Roswall
Medverkande: Anna Larsdotter & Adriana Aburto Essén
Musik: Frida Lamm

Teaterföreställningen den 6e december följs av en reflektion och kommentar av Irené Matthis. Hon är en välkänd feministisk debattör och var en av grundarna till Grupp 8. Matthis är också professor i psykoanalys, psykoanalytiker och författare till ett flertal böcker. Hon har bl.a. varit redaktör för boken Dialouges on Sexuality, Gender and Psychoanalysis (2004). Kvällen avslutas med ett panelsamtal och en frågestund.
OBS! Föreställningen den 7/12 har inget publiksamtal efter.

VÄLKOMNA!

Bombina Bombast är ett konstkompani som arbetar med ung scenkonst. Vi verkar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Föreställningen och publiksamtalet är ett samarbete mellan Bombina Bombast, Månteatern och Aning - förening för Filosofi och psykoanalys

Bombina Bombast: bombinabombast.se
Månteatern: manteatern.se
Aning: https://www.facebook.com/Aning.ffp?fref=ts


View Larger Map

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.