• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

DUO KLAUS PAIER & ASJA VALCIC - Upptäck Victoria!

"Timeless Suite"

Kompositören och musikern Klaus Paier från Österrike anses vara av Europas främsta ackordeonister och den klassiskt skolade cellisten Asja Valcic från Kroatien hyllas som en sann virtuos på sitt instrument. Duons unika samspel, sound och den sällsynta kombination av dragspel och cello gör ett nästan hypnotiskt intryck på lyssnaren. Med rötter i klassisk kammarmusik och influenser från bland annat Stravinsky, argentinsk tango och jazz visar denna duo att det går att tänja på genrer i all oändlighet och utan begränsningar.

Paier och Valcic har samarbetat sedan 2009, tidigare i bland annat radio.string.quartet.vienna som Asja Valcic var med och bildade. Kemin mellan de två musikerna har vidareutvecklats i duokonstellation och deras musikaliska linjer vävs sömlöst samman genom melodi och rytmik. Den mångfald av klanger och strukturer som genereras blott av dessa två musiker är otrolig, båda musikerna utnyttjar inte bara tekniskt sina instrument till fullo utan har också en stor närvaro och ett känslomässigt djup.

Asja Valcic är uppvuxen i Zagreb, Kroatien och påbörjade sina cellostudier där vid arton års ålder. Fortsatte senare i Moskva och Tyska Detmold. I egenskap av solist har hon givit konserter bl. a under Zubin Mehta. Som kammarmusiker har hon arbetat med medlemmar ur Brodskykvartetten. Asja Valcic som är prisbelönad har med stort intresse för improviserad musik sökt nya uttryck för sitt instrument. Valcic spelar med en nerv och passion som inte normalt associeras med cello. Hennes spelteknik kan vara oerhört kraftfull och rytmisk, med fingrarna såväl som med stråken och ibland kan hon till och med använda cellons kropp som en ljudlåda för slagverk.
http://www.asjavalcic.com

Klaus Paier föddes 1966 och studerade ackordion, jazz och komposition vid konservatoriet i Klagenfurt, Österrike. Viktiga influenser kommer från Keith Jarrett och Bill Evans. Han har även hämtat inspiration från tango och mixat till en helt egen stil. Förutom det framgångsrika duosamarbetet med Asja Valcic har Klaus Paier även arbetat med radio.string.quartet.vienna. Klaus Paier är prisbelönt och har genomfört turnéer över hela Europa och Nordamerika.
http://www.klaus-paier.com

http://www.klaus-paier.com/paiervalcic.html
https://open.spotify.com/artist/0QH89pI8UiaGKaYHLWlYzg

Picknickföreställning

Pris: 100:- och Pensionär/Student 50:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.