• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teater23.se

Eremit

En nervpirrande thriller om tre främlingars flykt undan den brinnande katastrofen. För 11-14 år.

Platsen är ett undangömt kärr långt borta från civilisationen. Hit ut har Erling flyttat, till ett skjul som han har byggt med hjälp av Loa. Erling har sett tecknen och är övertygad om att den stora eldsvådan snart kommer att inträffa. Alla andra tror att Erling är galen. Så börjar röken att stiga upp i himlen. Kan det vara så att eldsvådan är här? Loa packar sitt tält och tar sin tillflykt till skjulet vid kärren. Erling beger sig också iväg men gör först ett stopp på vägen.

Majda vaknar. Hon är omtöcknad, förvirrad och inser att hon inte längre ligger i sin säng, utan befinner sig i ett kärr omgiven av två främlingar...

Teater 23 ger i vår en nyskriven föreställning om rädslan för det okända och dess skrämmande effekter. Hur rationella tankar skingras när paranoia och misstänksamhet väl har fått fäste. Vad är sanning, vad är lögn och hur reagerar vi när krisen väl kommer?

För manus står Jens Peter Karlsson som har specialskrivit Eremit för Teater 23. Han har nyligen varit aktuell på teatern med sci fi-sagan Väsen som inledde en triologi berättelser där Eremit är den andra delen. Jens Peter har tidigare skrivit manus och regisserat för bland annat Teaterrepubliken, Regionteater Väst och Masthuggsteatern.

Olle Törnqvist står för regin. Han har ett förflutet som skådespelare, dramatiker och regissör på Skottes Musikteater. Olle har bland annat även regisserat Födelsedagsbarnet på Riksteatern, Mio, min Mio på Malmö Stadsteater och Family Feelings på Teater Västernorrland.

På scen: Gunilla Andersson, Kajsa Ericsson & Björn Löfgren
Manus: Jens Peter Karlsson
Regi: Olle Törnqvist
Scenografi & kostym: Jason Southgate
Ljus: Iben West
Musik & ljuddesign: Catharina Jaunviksna
Konstruktion: Måns Ekander
Rekvisita: Désirée Holmberg
Teknik: Anna Nässlander
Ljudteknik & syntolkning: Narjes Al-Ansari
Marknadsföring & turné: Mario Castro Sepulveda
Produktion: Helena Cedrins

Vi erbjuder syntolkning till föreställningen.

För mer info besök Teater 23:s hemsida: www.teater23.se

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.