Helle Sydendal före behandling Helle Sydendal efter behandling

”Få livet tillbaka” - författarsamtal med Helle Sydendal

Författaren och journalisten Helle Sydendal kommer direkt från Danmark och berättar om sin bok ”Få livet tillbaka – en bok om för låg ämnesomsättning – hypotyreos”. Tid finns även för att ställa frågor.

Hypotyreos - Den bortglömda folksjukdomen?

Möt succéförfattaren och journalisten Helle Sydendal i höst och hör henne berätta om sina erfarenheter och boken ”Få livet tillbaka – en bok om låg ämnesomsättning - hypotyreos”

Tusentals människor – de flesta kvinnor, men också många män – upplever med åldern att de går upp i vikt, att de får dåligt minne, blir lätt utmattade och att de sover mycket. Ofta uppfattar de det som en naturlig del av att bli äldre, men det är inte alltid säkert att det är åldern som påverkar.

Ca 480.000 människor i Sverige behandlas för sköldkörtelsjukdom. Det finns även många odiagnosticerade eller underbehandlade med sjukdomen som lider av symptom kopplade till hypotyreos utan att veta om det. En sjukdom som kan ge alla de nämnda symptomerna samt många fler.

Många människor som diagnosticeras med allt från depression till demens eller har fertilitetsproblem har i verkligheten ”bara” hypotyreos – och den kan faktiskt behandlas.

Med utgångspunkt i sin egen samt andra kvinnors och mäns historia berättar Helle Sydendal om hypotyreos och om möjligheterna att leva ett helt normalt liv trots sjukdomen.

• Hon berättar om övervikt trots hunger och motion – och om att tappa kilona igen.
• Om att tappa sina intellektuella förmågor – och om att återvinna dem.
• Om ofattbar trötthet – och om att få energi igen.
• Om hur man får den rätta diagnosen, och den rätta behandlingen.

Välkomna på föredrag – både ni som är drabbade, anhöriga och ni som kanske inte ännu är drabbade.

 • Plats : Föreläsningssal 4 på Blocket i Lund, Entrégatan 4, Lund
  Datum : lördag 22 oktober
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : Folkets hus Helsingborg, Södergatan 65, Helsingborg
  Datum : söndag 27 november
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.