• Speltid: 60 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.bastionen.org http://britabjors.se
  • Artist / Medverkande: Brita Björs

Folkmusikens Beyoncé

En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, musikproduktion deluxe, visuellt storslagen, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist, underbarn, moderskap, sviken, stark, mäktig… Beyoncé har lyckats skapa sin egen världsordning där hon är drottning. Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B.

Brita Björs har analyserat Beyoncés konstnärliga uttryck och omtolkat utifrån traditionellt folkligt material, teman igenkännbara från Beyoncé fast sprungna ur en helt annan tid och kontext. Det handlar om otrohet, moderskap och arv.

En scenshow som inspireras av Beyoncés estetik men med utgångspunkt från folkkultur: folkmusik som arrangeras och omarbetas via electronica, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som ändå för tankarna till en Beyoncé-kollektion, och visuella överraskningar i ljussättning och projektioner. Här vrids och vänds på föreställningar kring folkmusikens hemvävda image och popstjärnans utmanande utstrålning. Här utforskas nya uttryck inom ramen för svensk traditionsmusik: det sexiga, det flärdfulla, det hisnande, det roliga, det chockerande, det sensationella, och så lite politik i lyxförpackning.

Folkmusikens Beyoncé möjliggörs med hjälp av Region Skåne, Malmö stads kulturstöd samt Konstnärsnämnden.

Medverkande:
Brita Björs

Konstnärligt team:
Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus- och set design: Josefin Hinders Sjövall
Video och foto: Alex Pacheco, Max Tellving


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.