• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teater23.se

Fulet

Fulet var hon i klassen som ingen riktigt pratade med. De enda som verkligen la märke till henne var Kim och Sandra. De störde sig på henne, äcklades av henne och avskydde hela hennes person.

Så en ödesdiger fredag fick Kim och Sandra en idé. De bestämde sig för att utsätta Fulet för ett elakt skämt för att sätta henne på plats. Men konsekvenserna av skämtet började snabbt att eskalera bortom Kims och Sandras kontroll och snart gick tragedin inte längre att undvika...

Teater 23 presenterar en nervpirrande och klaustrofobisk skräckteaterupplevelse baserad på John Ajvide Lindqvists (Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda, Människohamn) skräcknovell med samma namn.

Dramatiseringen av Fulet har gjorts av dramatikern och dramaturgen Gustav Tegby. Hans tidigare verk innefattar bland annat Alla älskar Bernie Madoff på Dramalabbet, Gengångare & Zombies på Malmö Stadsteater och Gargantua på Skuggteatern som blev uttagen till bibu.se 2014.

För regin står skådespelaren och regissören Rikard Lekander. Han har regisserat en lång rad uppsättningar med skräck som tema, bland annat Frankenstein på Helsingborgs Stadsteater, Necromonicon på Dramaten samt Gengångare & Zombies på Malmö Stadsteater.

På scen: Ann Katrin Andréasson, Josefin Larsson & Märta Lundin
Efter en novell av: John Ajvide Lindqvist
Dramatisering: Gustav Tegby
Regi: Rikard Lekander
Scenografi & kostym: Kajsa Hilton-Brown
Ljus: Anna Nässlander
Konstruktion: Måns Ekander
Rekvisita: Lo Wipp & Désirée Holmberg
Marknadsföring & turné: Mario Castro Sepulveda
Produktion: Iben West & Niclas Paulsson

Föreställningen erbjuder syntolkning.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.