• Kategori:
  • Hemsida: http://www.grandjazz.se

Grand Soul & Jazz

Soul och jazz i toppklass på det anrika Grand Hotel i Lund. Sex band på tre scener i hela huset. Sång som man får gåshud av, musik som man inte kan sitta still till och instrumentalister i absolut toppklass!

D/TROIT
LOVIN’ LOULETTA
DANIEL LEMMA (solo)
GEORG RIEDEL – JAN ALLAN – MATHIAS LANDAEUS
EGBA
MADS MATHIAS

Grand Soul & Jazz har ägt rum i trettio år och platsen är ännu mer anrik: Grand Hotel i Lund. Under det senaste decenniet har den mer traditionella jazzen bytts ut mot en eklektisk blandning. Och 2015 lades ordet ”Soul” till i rubriken.

Årets band:
D/TROIT, ett riktigt häftigt danskt soulband, som avslutar kvällen med sitt råa retrosound, med blås och congas.
LOVIN' LOULETTA som frontas av Malmösångerskan Loulou LaMotte kör bl a låtar av Etta James och Ray Charles.
DANIEL LEMMA gör ett av sina uppskattade soloframträdanden, där han kompar sig själv på gitarr, och även här blir det soulfeeling.
Legenden GEORG RIEDEL har skrivit musiken till många av Astrid Lindgrens filmer, men han är ju basist, och spelar hos oss med trumpetaren JAN ALLAN och pianisten MATHIAS LANDAEUS - detta blir jazz i högklass.
EGBA, det svängiga stockholmska jazz- och fusionbandet från 70-talet, har inte spelat i Skåne sedan sin ”återuppståndelse”.
MADS MATHIAS, den danske sångaren, är inspirerad av Nat King Cole när han skriver sina låtar, men många tycker att han påminner om Jamie Cullum.

Tid: kl.19-01.30

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.