• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

GUSTAV LUNDGREN TRIO FEAT. AURELIEN TRIGO (FRA) – Victoria hyllar Django!

– En hyllningsafton till Django Reinhardt feat. Aurelien Trigo (FRA)

Gustav Lundgren känd både i Sverige och internationellt för att vara en av världens främsta tolkare av gitarristen Django Reinhardt är tillbaka på Victoriateatern med sin trio. Vi får höra Django-låtar och eget material som varvas med kompositioner från Kuba, Brasilien, Turkiet, Venezuela, Norge, Frankrike, USA, Portugal och Spanien – världsmusik framförd av en klassisk Gypsy Jazz Trio!

Gustav Lundgren Trio grundades 2011 i Stockholm och består av Gustav själv på gitarr, argentinske Juan Mendoza på kontrabas och svenske Martin Widlund på gitarr. Denna kväll gästas dessutom av den franske violinisten Aurelien Trigo.

Gustav Lundgren grundade gruppen Hot Club de Suede redan 2001 och har sedan dess hunnit med ett stort ett antal CD-releaser och ett konstant turnerande med allt från Anne Sofie von Otter och Petra Marklund till Stockholm Swing All Stars och Jorge Rossy. 2005 blev han tilldelad Louis Armstrong stipendiet och 2015 år tilldelades han Albin Hagström stipendiet. Gustav Lundgren Trios senaste skiva ”Bertheléville” som släpptes 2015 visar verkligen prov på gruppens musikaliska bredd.

"Fingerfärdige internationella superstjärnan Gustav Lundgren lirade sedan Django Reinhardt-låtar så det stod härliga till." /GD

"Han lirar Django Reinhardts speciella Gypsy Swing- musik med varenda por, varenda cell i kroppen involverad." /Karlskoga Kuriren

"Hans hypervirtuosa spel blandas med en stilsäker genrekänsla som spänner över mycket och skapar korsningar av oväntade slag. Djangos musik låter som man sällan, om någonsin, har hört den förr." /SMP

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsy jazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

www.gustavlundgren.com
https://www.facebook.com/GustavLundgrenOfficial

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)

Kombirabatt: Om du även köper biljett till Olli Soikkeli och Marian Petrescu 21 januari får du 50:- rabatt på denna konsert. Kontakta Kulturcentralen för att få rabatten.

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.